Faraday Future-aandelen verslaan Tesla: is het een goede koop?

Door:
op May 20, 2024
Listen
  • De aandelen van Faraday Future zijn dit jaar met meer dan 50% gestegen.
  • Alleen al dit jaar is Tesla met bijna 30% gedaald.
  • Faraday Future wordt geconfronteerd met aanzienlijke uitdagingen terwijl de cashburn voortduurt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Faraday Future Intelligent Electric (NASDAQ: FFIE) verslaat Tesla dit jaar terwijl de meme-razernij aan kracht wint. Het steeg met meer dan 95% in de pre-market-sessie, nadat het dit jaar met meer dan 8.000% was gestegen ten opzichte van het laagste niveau. De marktkapitalisatie is gestegen tot meer dan $ 43 miljoen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Opvallend is dat de aandelen van Faraday Future dit jaar met meer dan 50% zijn gestegen en Tesla hebben verslagen, dat met bijna 30% is gedaald. Het heeft ook andere populaire bedrijven op het gebied van elektrische voertuigen (EV) verslagen, zoals Rivian, Mullen Automotive en Lucid Motors.

TSLA vs FFIE

Faraday Future verkeert nog steeds in de problemen

Copy link to section

De aandelen van Faraday Future zijn gestegen als gevolg van de aanhoudende meme-aandelenwaanzin die vorige week begon. Destijds maakten de meeste memebedrijven zoals GameStop, AMC en Blackberry een scherpe sprong toen de short squeeze aan kracht won.

De prestaties van Faraday vonden plaats in een omgeving met grote volumes. Het volume steeg vrijdag naar ruim $125 miljoen, vergeleken met $113,7 miljoen op donderdag. Het gemiddelde volume in de afgelopen vijf dagen bedroeg $441,3 miljoen, hoger dan de voorgaande $97,2 miljoen.

De huidige meme-aandelenrazernij zal Faraday Future, een bedrijf dat aanzienlijke sommen geld verbrandt, niet redden. Het land heeft in de loop der jaren al meer dan 3 miljard dollar verbrand en er is nog maar een beperkt aantal contanten op de balans over.

Uit het meest recente financiële rapport bleek dat het bedrijf minder dan 9 miljoen dollar in contanten had. Het grootste deel van de vlottende activa bestond uit klantendeposito’s ter waarde van $62,5 miljoen. Tegelijkertijd leed Faraday Future een nettoverlies van ruim $78 miljoen in het derde kwartaal, vergeleken met $113 miljoen in hetzelfde kwartaal in 2022.

Faraday zal nog een tijdje verliezen blijven lijden, wat betekent dat het op een gegeven moment extra kapitaal zal moeten aantrekken. Andere EV-bedrijven zoals Rivian, Lucid en VinFast verliezen nog steeds elk kwartaal miljoenen dollars nadat ze zijn begonnen met het verschepen van voertuigen.

De uitdaging voor Faraday is dat de aandelenwaardering nog steeds klein is, omdat het een marktkapitalisatie heeft van minder dan $50 miljoen, zelfs nadat de aandelen sterk gestegen waren.

Meme-aandelen dalen altijd

Copy link to section

Verder laat de geschiedenis zien dat meme-aandelen niet eeuwig blijven stijgen. GameStop sprong in 2021 naar $ 120,70 en crashte vervolgens naar $ 10. Vorige week sprong de koers naar ruim $60 en daalde vervolgens naar ongeveer $20. Op dezelfde manier sprong AMC in 2021 naar bijna $ 400 en werd vervolgens onlangs een penny stock.

Daarom geloof ik dat veel handelaars de boel in de hand zullen houden, aangezien de toekomst van Faraday Future nog steeds in gevaar is. Bovendien blijkt uit gegevens dat het niet goed gaat met de elektrische auto-industrie. Li Auto, een van de sterkste bedrijven in China, publiceerde zwakke financiële resultaten toen de zwakte aan kracht won.

Tesla ( NASDAQ: TSLA ) daarentegen maakt onrust door terwijl de verkopen kelderen. Het is echter nog steeds het populairste EV-merk ter wereld en genereert miljarden dollars aan inkomsten en winst. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal tot $21,3 miljard, terwijl de nettowinst $1,1 miljard bedroeg.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips