Lam Research kondigt een terugkoop van $10 miljard aan, 10-voor-1 verdeling: tijd om te investeren?

Door:
op May 23, 2024
Listen
  • Lam Research kondigt een terugkoop van $10 miljard aan, 10-voor-1-splitsing.
  • Sterke financiële cijfers en bullish vooruitzichten voor de sector zijn gunstig voor investeringen.
  • De opwaartse trend houdt aan; stop-loss bij $ 855.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Dinsdag kondigde Lam Research Corporation (NASDAQ:LRCX) een aanzienlijke machtiging voor de terugkoop van aandelen ter waarde van $10 miljard en een aandelensplitsing van 10 tegen 1 aan. Deze strategische zet sluit aan bij de belofte van het bedrijf om 75% tot 100% van de vrije kasstroom terug te geven aan de aandeelhouders door middel van dividenden en terugkopen. Door de aandelensplitsing, bedoeld om de liquiditeit te verbeteren en de deelname van investeerders te verbreden, zal LRCX vanaf 3 oktober 2024 op een voor de splitsing aangepaste basis handelen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Lam Research is een cruciale speler in de halfgeleiderindustrie en levert essentiële apparatuur voor de productie van wafers. De recente prestaties van het bedrijf waren sterk, met een opmerkelijke stijging van de omzet en winst. Voor het derde kwartaal van boekjaar 2024 rapporteerde Lam een omzet van $3,79 miljard, waarmee de consensusschattingen van $3,72 miljard werden overtroffen, en een niet-GAAP winst per aandeel van $7,79, wat de verwachtingen met $0,49 overtrof.

Fundamenteel gezien is Lam Research goed gepositioneerd met een gediversifieerde inkomstenstroom over de geheugen-, gieterij- en logicasegmenten, die respectievelijk 44%, 44% en 12% van de totale omzet voor hun rekening namen. De sterke financiële gezondheid van het bedrijf wordt verder ondersteund door zijn strategische focus op snelgroeiende gebieden zoals High Bandwidth Memory (HBM) en vooruitgang in 3D-stapeltechnologieën. Met een toekomstige koers-winstverhouding van 29,74, lager dan het peergroepgemiddelde van 33,5, biedt Lam Research een gunstige waardering, wat een aantrekkelijk instappunt voor beleggers biedt.

Nu de halfgeleiderindustrie klaar is voor aanzienlijke groei, aangedreven door AI-ontwikkelingen en de toenemende geheugenvereisten, zal Lam Research hier enorm van kunnen profiteren. De markt voor waferfabricageapparatuur zal naar verwachting groeien, ondersteund door een herstel van de geheugenuitgaven en nieuwe gieterijprojecten.

De strategische initiatieven van Lam, waaronder de aandelensplitsing en de inkoop van eigen aandelen, zullen waarschijnlijk de aandeelhouderswaarde verder vergroten. Terwijl we ons verdiepen in de technische analyse, onderzoeken we het potentiële traject van het aandeel, waarbij we belangrijke indicatoren en grafiekpatronen onderzoeken om te bepalen of dit het juiste moment is om in Lam Research te investeren.

Het pad in kaart brengen: van 2019 tot heden

Copy link to section

Sinds 2019 zijn de aandelen van Lam Research gestaag gestegen en hebben daarmee de marktuitdagingen getrotseerd, waaronder de turbulentie van de COVID-19-pandemie in 2020, die een wijdverbreide bearmarkt teweegbracht waardoor veel aandelen zwaar kelderden. Deze opwaartse trend is sinds begin 2023 aanzienlijk versterkt, waarbij de waarde van het aandeel is verdrievoudigd van $300 naar ruim $900.

LRCX-grafiek van TradingView

Ondanks de recente dip van boven de $1.000 naar $850 niveaus in april, heeft het aandeel zich snel hersteld en handelt het momenteel boven de $950, wat het heersende bullish sentiment onderstreept. Voor beleggers die op zoek zijn naar entrypoints zou kopen op het huidige niveau opportuun kunnen zijn, met een stop loss onder de recente swinglow op $855. Het doorbreken van de weerstand op de korte termijn van $1.005 zou het aandeel richting $1.076 en $1.158 kunnen stuwen, waar winsten kunnen worden geboekt.

Handelaren met een bearish visie op het aandeel zouden shortingmogelijkheden kunnen verkennen als het aandeel de $965 overschrijdt, met een strak stopverlies op $1.008, wat een handel met een laag risico en een hoge opbrengst mogelijk maakt. In het geval van een recessie zouden de potentiële steunniveaus rond de $850 kunnen liggen. Het is echter belangrijk op te merken dat als dit steunniveau niet standhoudt, het aandeel mogelijk verder zou kunnen dalen, waarbij de neerwaartse doelstelling zich uitstrekt tot $716.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Artificial Intelligence Beurs Trading Tips