TSLY ETF: Is dit dividend uit Tesla-aandelen een goede koop?

Door:
op May 23, 2024
Listen
  • De YieldMax TSLA Option Income Strategy ETF is dit jaar met 37% gecrasht.
  • Het fonds heeft in 2024 minder goed gepresteerd dan de Tesla-aandelen en de S&P 500.
  • TSLY kan op de lange termijn rijp zijn voor meer volatiliteit.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De YieldMax TSLA Option Income Strategy ETF (TSLY) ETF is de afgelopen jaren een dure strategie geweest om geld te verliezen. Het is de afgelopen twaalf maanden met bijna 50% gedaald, terwijl het Tesla-aandeel met 7,37% is gecrasht en de S&P 500 met meer dan 26,57% is gestegen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

TSLY ETF heeft minder goed gepresteerd dan Tesla en S&P 500

Copy link to section

Dezelfde trend heeft zich dit jaar voorgedaan, waarbij het TSLY-fonds met 37,65% crashte, terwijl Tesla en SPY met respectievelijk 30% en 11,5% daalden. Deze prestatie vond plaats ondanks dat TSLY een van de duurste ETFs in de sector is, met een kostenratio van 1,01%.

Als gevolg hiervan zijn het distributierendement van TSLY van 55% en het 30-daagse SEC-rendement van 4,21% niet voldoende geweest om de prijsbewegingen te compenseren. Uit recente gegevens blijkt inderdaad dat de uitkering per aandeel van TSLY de afgelopen maanden een neerwaartse trend heeft doorgemaakt. Het piekte op $2,13 in juni 2023 en is gedaald naar $0,6940.

De TSLY ETF is gedaald vanwege de aanhoudende zwakte van de aandelen van Tesla. In een recente verklaring zei het bedrijf dat de omzet daalde van $23,3 miljard in Q1’23 naar $21,3 miljard in Q1’24. Het was de grootste omzetdaling op jaarbasis in jaren.

De winstmarges van Tesla daalden ook omdat het bedrijf zijn prijzen bleef verlagen terwijl de concurrentie van bedrijven als Nio, BYD, XPeng en Li Auto toenam. Als gevolg hiervan daalde de nettowinst van $2,5 miljard in Q1’23 naar $1,12 miljard in Q1’23.

TSLY vs TSLA vs SPY

Tesla versus TSLY ETF versus SPY-prestaties

Analisten zijn pessimistisch over Tesla

Copy link to section

Analisten verwachten dat de groeivertraging van het bedrijf dit jaar zal aanhouden, waarbij de gemiddelde omzetverwachting $90,6 miljard zal bedragen, vergeleken met $96 miljard in 2023. De winst per aandeel zal naar verwachting uitkomen op $2,3, vergeleken met $2,86 een jaar eerder.

De ondermaatse prestaties van TSLY vinden plaats in een tijd waarin de aandelen van Tesla met meer dan 50% zijn gedaald ten opzichte van het hoogste punt in 2021.

In theorie zou TSLY het beter moeten doen dan TSLA in perioden van turbulentie vanwege zijn synthetische gedekte calloptiestrategie. Hierbij verkoopt het fonds een gedekte call op basis van de waarde van Tesla-aandelen. In dit geval profiteert het wanneer het aandeel stijgt in termen van koersstijging en optiepremie.

Als het Tesla-aandeel daalt, neemt het fonds een verlies, maar compenseert dit met de premie die het ontvangt voor de calloptie. Deze aanpak lijkt voorlopig niet goed te werken, aangezien het totale rendement van de TSLY achterblijft bij de prestaties van Tesla, zoals ik al eerder waarschuwde.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Productie Tech Trading Tips