Hoe hoog kan de koers van het Lloyds-aandeel stijgen?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van Lloyds Bank steeg naar het hoogste niveau sinds december 2019.
  • Het Office of National Statistics (ONS) publiceerde sterke inflatiegegevens.
  • Er zijn zorgen over de vraag of de BoE de rente in juni zal verlagen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Lloyds Bank ( LON: LLOY ) zette deze week zijn opmerkelijke comeback voort nadat de laatste Britse inflatiecijfers de hoop op renteverlagingen temperden. Het is de derde opeenvolgende week van winst en schommelt op het hoogste niveau sinds december 2019. Het is met ruim 184% gestegen ten opzichte van het laagste punt in 2020.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Renteverhogingen door de Bank of England

Copy link to section

Lloyds en andere Britse banken reageerden positief op de laatste Britse inflatiecijfers. Volgens het Office of National Statistics (ONS) is de consumentenprijsindex (CPI) gedaald van 3,2% in maart naar 2,3% in april. De kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit, daalde van 4,2% naar 3,9%.

Deze daling was minder dan de verwachte respectievelijk 2,1% en 3,6%. Daarom is het waarschijnlijk dat de Bank of England (BoE) de rente langer hoog zal houden. Vóór deze cijfers was de algemene opvatting dat de bank in juni zou beginnen met het verlagen van de rente.

Britse banken verwelkomden deze cijfers omdat zij doorgaans profiteren van hoge rentetarieven. Lloyds-aandelen stegen met ruim 1,7%, terwijl NatWest met ruim 1,3% steeg.

Ook Lloyds Bank doet het goed, omdat investeerders de recente financiële resultaten toejuichen, die langzamer daalden dan verwacht. Het nettoresultaat daalde met 9% tot ruim £4,2 miljard, terwijl de totale kosten stegen tot £2,4 miljard.

Uit andere gegevens bleek dat de klantendeposito’s daalden van £473 miljard in dezelfde periode in 2023 naar £469,2 miljard. Het bedrijf profiteerde van de hoge rentetarieven terwijl de netto-inkomensmarge (NII) steeg naar £3,2 miljard.

Net als andere Europese banken heeft Lloyds Bank zich ook gericht op aandeelhoudersrendementen door middel van dividenden en het terugkopen van eigen aandelen. In februari kocht het bedrijf 500 miljoen aandelen terug. Als gevolg hiervan is de CET1-ratio gedaald tot ongeveer 13,9% en het management verwacht dat deze tegen het einde van het jaar 13,5% zal bereiken.

Met Lloyds Bank hebben we daarom een sterke franchise met een dividendrendement van ruim 4,8%. Het land zal het ook goed blijven doen, zelfs als de BoE de rente begint te verlagen. Het is ook aanzienlijk ondergewaardeerd in vergelijking met zijn Amerikaanse sectorgenoten.

Prijsvoorspelling Lloyds-aandelen

Copy link to section
lloyds share price

LLOY-grafiek van TradingView

Als we kijken naar de wekelijkse grafiek, zien we dat de LLOY-aandelenkoers dit jaar een sterke bull run heeft doorgemaakt, zoals ik had voorspeld. Het is onlangs boven het cruciale weerstandsniveau van 49,76p gestegen, het hoogste punt in 2023 en de bovenkant van de stijgende driehoek.

Lloyds Bank is blijven stijgen boven de 50-weekse en 200-weekse Exponential Moving Averages (EMA), wat een positief teken is. De Relative Strength Index (RSI) en de MACD-indicatoren zijn blijven stijgen.

Daarom zijn de vooruitzichten voor het aandeel bullish, met als volgende punt 62,50p, het hoogste punt op 19 december. Die prijs ligt ongeveer 10% boven het huidige niveau. Een breuk rond dat niveau zal wijzen op meer winst.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Lloyds Bank Beurs Financieel en banken Trading Tips