VinFast-aandelenkoersanalyse: hoe is het groter dan Rivian?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De aandelen van VinFast hebben dit jaar beter gepresteerd dan populaire EV-bedrijven als Rivian en Nio.
  • De marktkapitalisatie van het bedrijf van ruim $12 miljard is hoger dan die van de twee bedrijven.
  • Het heeft ook een zwakkere balans met meer dan $119 miljoen aan contanten en kortetermijninvesteringen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van VinFast (NASDAQ: VFS) is dit jaar gekelderd en met meer dan 50% gedaald. Het is ook met meer dan 95% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit, waardoor het een marktkapitalisatie heeft van meer dan $12 miljard. Het staat niet alleen, want de meeste EV-bedrijven zoals Tesla, Rivian ( NASDAQ: RIVN ), Nio en XPeng zijn ook gedaald terwijl de sector een grote vertraging doormaakt.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De waardering van VinFast is groter dan die van Rivian

Copy link to section

Interessant genoeg zijn beleggers van mening dat VinFast een waardevoller merk is dan Rivian, dat een marktkapitalisatie heeft van meer dan $10 miljard.

Deze waarderingskloof deed zich voor, ook al maakt Rivian betere voertuigen en verdient hij meer geld dan VinFast. VinFast bouwde en leverde 34.855 voertuigen in 2023 en bijna 10.000 auto’s in het eerste kwartaal van het jaar.

Rivian daarentegen leverde in respectievelijk 2023 en Q1 meer dan 50.000 en 13.588 voertuigen. Tegelijkertijd bedroeg de jaaromzet in 2023 ruim $4,9 miljard en $1,2 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar. De omzet van VinFast is bijna verdubbeld tot $1,18 miljard in 2023 en $292 miljoen in het eerste kwartaal.

Bovendien heeft Rivian een betere balans dan VinFast. VinFast sloot het afgelopen kwartaal af met ruim $119 miljoen aan contanten op de balans, terwijl Rivian ruim $7,8 miljard had.

Ik geloof ook dat Rivian enkele van de beste elektrische voertuigen in de Verenigde Staten maakt. Het richt zich op SUV’s, die zeer populair zijn geworden onder Amerikaanse consumenten, zoals blijkt uit de kracht van de Ford F150.

Rivian speelt ook een rol in de commerciële sector door zijn samenwerking met Amazon. Het heeft dit partnerschap ook uitgebreid met andere bedrijven zoals Walmart en Target. Dit is een big business, aangezien de meeste bedrijven zich richten op de transitie naar elektrische voertuigen.

De voertuigen van VinFast hebben in het verleden ook negatieve recensies gekregen, waarbij MKBHD opmerkte dat dit het slechtste voertuig was dat hij ooit heeft beoordeeld. Om eerlijk te zijn: het bedrijf heeft de meeste van die fixes gemaakt, wat MKBHD op prijs stelde .

https://www.youtube.com/watch?v=6xWXRk3yaSw&pp=ygUNdmluZmFzdCBta2JoZA%3D%3D

Het bedrijf staat echter nog voor meer uitdagingen. Deze week nog startte de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) een onderzoek naar het bedrijf nadat zijn VF8 SUV een dodelijk ongeval veroorzaakte.

Is VinFast-aandeel een koop?

Copy link to section
VinFast vs Rivian vs Nio YTD performance

VinFast versus Rivian versus Nio YTD-prestaties

Voor alle duidelijkheid: VinFast en Rivian zijn beide geldverbrandende entiteiten in een sector die niet zo snel groeit als voorheen. Ze hebben ook aanzienlijke schulden, met een langetermijnschuld van respectievelijk ruim 998 miljoen dollar en 4,4 miljard dollar.

Wat echter duidelijk is, is dat VinFast een behoorlijk overgewaardeerd bedrijf is dat gedwongen zou kunnen worden om extra fondsen te werven. Het heeft deze fondsen nodig om zijn expansie in de VS te implementeren, een mogelijke terugroepactie af te handelen en de autoproductie te stimuleren.

Bovendien is VinFast ook overgewaardeerd dan Nio, een Chinees bedrijf dat in het eerste kwartaal meer dan 30.000 voertuigen heeft geleverd en in 2023 meer dan $2,4 miljard verdiende. Uit de laatste kwartaalresultaten bleek dat Nio meer dan $7 miljard in contanten had tegen een marktkapitalisatie van meer dan $10 miljard. .

Daarom vermoed ik dat de VinFast-aandelen dit jaar meer ruimte hebben. Mijn inschatting is dat deze zou kunnen dalen tot onder de $ 4, wat in lijn is met wat ik in december in dit artikel heb opgemerkt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips