Zal de aandelenrally van de Bank of America blijven?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De aandelen van Bank of America stijgen na de winstdaling in het eerste kwartaal.
  • Analisten upgraden BofA naar Outperform vanwege sterke prestaties.
  • Technische analyse suggereert weerstand nabij $40,50, onmiddellijke steun op $34,15.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Bank of America Corp (NYSE:BAC) heeft een opmerkelijke reis achter de rug en heeft sinds oktober 2023 een robuuste rally van de aandelenkoers meegemaakt. Het laatste kwartaalwinstrapport van de bank voor het eerste kwartaal van 2024 overtrof de verwachtingen van Wall Street, aangedreven door de groei van zowel de netto rente-inkomsten en niet-rentebaten, vooral gestimuleerd door een herstel van de investeringsbanken.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De aangepaste winst per aandeel van de bank van $0,83 voor het eerste kwartaal overtrof de gemiddelde analistenverwachting van $0,77, wat een positief traject laat zien ten opzichte van het voorgaande kwartaal en dezelfde periode vorig jaar. Met name de Wealth Management-divisie van Bank of America behaalde een recordomzet, met opmerkelijke stijgingen van de klantensaldi, terwijl het investment banking-segment een herstel kende. Bovendien rapporteerden de verkoop- en handelsactiviteiten hun sterkste prestaties in het eerste kwartaal in meer dan tien jaar.

Analisten nemen kennis van het potentieel van Bank of America, waarbij Wolfe Research onlangs het aandeel heeft opgewaardeerd van Peer Perform naar Outperform. Deze opwaardering weerspiegelt het optimisme rond het naderende keerpunt van de nettorente-inkomsten (NII) van de bank.

Ondanks eerdere zorgen over de waardering en het opwaartse potentieel van de rente wijzen de verbeterende trends in de herprijzing van activa door de Bank of America, zoals blijkt uit de resultaten van het eerste kwartaal van 2024, op veelbelovende vooruitzichten voor de toekomstige winstgroei.

Als we nadenken over de recente prestaties van Bank of America en de factoren die de aandelenkoers beïnvloeden, is het duidelijk dat de bank zowel kansen als uitdagingen in de markt navigeert. Hoewel het aandeel een opmerkelijke rally heeft doorgemaakt, wat tot optimisme onder beleggers heeft geleid, blijven er vragen bestaan over de duurzaamheid ervan te midden van de marktvolatiliteit.

Met solide fundamentals, veelbelovende winsten en upgrades van analisten heerst er echter een gevoel van voorzichtig optimisme over de toekomst van Bank of America. Laten we nu, gewapend met dit fundamentele inzicht, dieper ingaan op de technische analyse om inzicht te krijgen in het potentiële traject van het aandeel in de toekomst.

Het hoofd bieden aan weerstand te midden van de opwaartse golf

Copy link to section

De aandelen van Bank of America hebben sinds oktober 2023 een opmerkelijke stijging doorgemaakt en hebben hun opwaartse traject voortgezet. Het bevindt zich nu echter op een cruciaal moment. Zwevend in de buurt van het significante Fibonacci-retracementniveau van 61,8% van $40,50, getrokken van de piek in februari 2022 naar het dieptepunt in oktober 2023, stuit het aandeel op een formidabele kortetermijnweerstand.

BAC-grafiek van TradingView

Voor beleggers en handelaars die optimistisch zijn over de Bank of America wordt een voorzichtige aanpak geadviseerd. Door de prijsactie nauwlettend in de gaten te houden, mag een instap alleen worden overwogen bij een wekelijkse sluiting boven de $40,50, met een beschermende stop loss van $36,65. Mocht de rally aanhouden, dan ligt het volgende obstakel op $44,7, wat een geschikt moment is voor winstnemingen.

Omgekeerd krijgen handelaren die een bearish houding aannemen, een aantrekkelijke kans aangeboden. Het shorten van de aandelen op het huidige niveau boven $39,5, met een stop loss die conservatief op $40,7 is gepositioneerd, biedt een aantrekkelijke risico-opbrengstverhouding. Geduld is van cruciaal belang terwijl men wacht op een matiging van het opwaartse momentum. Mocht de aandelenkoers dalen, dan wordt onmiddellijke steun verwacht op $34,15, gevolgd door ondersteuning op de middellange termijn rond $31,4, waar winsten kunnen worden geboekt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Bank of America Beurs Trading Tips