Aandelen Trump Media (DJT): vermijd deze toekomstige verwateringsmachine

Door:
op May 26, 2024
Listen
  • Het aandeel Trump Media & Technology is met meer dan 100% gestegen ten opzichte van het dieptepunt in april.
  • Het bedrijf publiceerde onlangs zwakke financiële resultaten waaruit steile verliezen naar voren kwamen.
  • Het werkt nu aan een streamingapplicatie om zijn ecosysteem een boost te geven.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Trump Media & Technology (NASDAQ: DJT) stond de afgelopen weken in de schijnwerpers toen beleggers naar de financiële resultaten, het recente Trump-proces en de presidentsverkiezingen keken. Vrijdag werd de koers op $45,8 verhandeld, een stijging van ruim 101% ten opzichte van het laagste punt in april.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Bereid je voor op verdunningen

Copy link to section

Het socialemediabedrijf van Donald Trump doet het niet goed nu het aantal gebruikers in zijn ecosysteem afneemt en de verliezen toenemen.

Uit de meest recente resultaten bleek dat de gecorrigeerde EBITDA uitkwam op minus $12,1 miljoen, terwijl het nettoresultaat in het eerste kwartaal op minus $327 miljoen uitkwam. De meeste van deze verliezen hielden verband met de fusieactiviteiten met Digital World Acquisition Corp (DWAC). De omzet bedroeg tijdens het kwartaal slechts $770.000.

Trump Media richt zich nu op productontwikkeling, vooral de lancering van zijn streamingapplicatie. Volgens de verklaring zal deze lancering in drie fasen plaatsvinden, te beginnen met de lancering van Truth Social’s CDN voor het streamen van live tv.

De volgende stap zal de release zijn van een stand-alone Truth Social OTT-streaming-app op smartphones en andere apparaten. Ten slotte zal het bedrijf de streaming-apps van Truth Social voor thuistelevisie uitbrengen.

Ik geloof dat de fundamenten van het bedrijf niet goed zijn. Ten eerste is Truth Social geen populaire applicatie geworden omdat X (Twitter) zijn vooroordelen tegen conservatieven heeft verminderd en makers is gaan betalen.

Daarom concentreren de meeste van Truth Social’s grootste gebruikers zich op X, dat een breder publiek heeft van mensen over het hele politieke spectrum.

Ten tweede is het, zoals we hebben gezien bij Rumble, Fox News en Newsmax, voor grote bedrijven moeilijk om te adverteren op rechtse mediabedrijven. Dit betekent dat Truth Social afhankelijk zal zijn van kleinere adverteerders zoals MyPillow.

Ten derde is het lanceren van een succesvol videostreamingplatform duur. Dat hebben we al gezien bij bedrijven als Paramount, Warner Bros. Discovery en Comcast. Streamingplatforms zoals DailyWire geven elk jaar miljoenen dollars uit aan inhoud.

Verder vermoed ik dat Trump Media de komende jaren zal beginnen te verwateren. Het bedrijf heeft ruim 233 miljoen dollar in contanten, die zullen gaan dalen naarmate de verliezen toenemen. Aangezien DJT een marktkapitalisatie van meer dan $6 miljard heeft, vermoed ik dat het management in 2024 of in 2025 aandelen zal gaan verkopen.

Het aflopen van de lock-up van Trump Media komt er ook aan in de komende maanden, wat een verkoopgolf zou kunnen veroorzaken, ook van Trump zelf.

Is het veilig om DJT-aandelen te kopen?

Copy link to section

Trump Media heeft zwakke fundamenten en is ernstig overgewaardeerd in vergelijking met andere bedrijven zoals Reddit, X, Pinterest en Snap.

Dit is echter geen oproep om short te gaan in de aandelen, omdat deze vaak worden beïnvloed door externe factoren zoals de gegevens van de presidentsverkiezingen en de processen tegen Trump. Het is ook een populair meme-aandeel, wat betekent dat het short-squeezes kan ervaren, zoals we eerder deze maand zagen.

Daarom bestaat er een risico om de aandelen te kopen vanwege de zwakke fundamentals. Er bestaat ook een risico dat er short wordt gegaan vanwege het short-squeeze-potentieel. Daarom zou ik aan de zijlijn blijven en kijken hoe het evolueert.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Social Media Trading Tips