Zijn de aandelen van Warner Bros (WBD) te goedkoop om te negeren?

Door:
op May 26, 2024
Listen
  • Warner Bros. Discovery is de thuisbasis van een aantal giftige, oudere televisiemerken.
  • De studio's, het netwerk en de DTC-activiteiten vertragen dramatisch.
  • Het bedrijf heeft een schuld van 43 miljard dollar die de groei zou kunnen beperken.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) bleef deze maand onder grote druk staan, omdat de zorgen over de toekomst van het bedrijf aanhielden. De koers sloot vrijdag op $7,73, lager dan het hoogste punt ooit op $78,11. De waardering ervan is gedaald tot minder dan 20 miljard dollar.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Ondergewaardeerd maar riskant

Copy link to section

In mijn laatste artikel over Warner Bros. Discovery schreef ik dat het een van de meest ondergewaardeerde mediabedrijven in de VS was. Ik gebruikte een som-van-delen-benadering om in te schatten dat het bedrijf erg goedkoop was. Naar mijn mening hebben de studio’s en het Max-bedrijf een grotere waardering dan het hele bedrijf.

Warner Bros. Discovery heeft ook een aantal giftige, oude mediabedrijven die tegenwoordig niet langer relevant zijn. CNN, Food Network, OWN en Animal Planet zijn enkele van de tv-bedrijven. Hoewel sommige van deze netwerken in het verleden zeer populair waren, is hun publiek de laatste tijd sterk gedaald.

Toch schatte ik in mijn artikel over de sommen van de onderdelen dat sommige van deze bedrijven bij verkoop een enorme som geld zouden kunnen opbrengen. Een goed voorbeeld hiervan is dat Paramount Global’s BET en VH1 $3,5 miljard van Byron Allen hebben aangetrokken.

De recente financiële resultaten van Warner Bros. Discovery leverden nog meer bewijs dat de activiteiten nog steeds onder druk stonden. De omzet in het eerste kwartaal daalde van 10,7 miljard dollar een jaar eerder naar 9,95 miljard dollar. Ook daalde het aangepaste EBITDA-cijfer van ruim $2,6 miljard naar $2,1 miljard, terwijl de vrije kasstroom steeg naar $390 miljoen.

De meeste segmenten van Warner Bros rapporteerden een gestage omzetdaling. De studio-inkomsten daalden met 12% tot 2,8 miljard dollar, wat het bedrijf toeschreef aan de stakingen van vorig jaar. Bovendien daalde de omzet van het netwerksegment met 8% tot 5,1 miljard dollar, omdat de advertentieactiviteiten het moeilijk hadden.

De direct-to-consumer-inkomsten van WBD bleven vrijwel stabiel op $ 2,46 miljard, terwijl het aantal abonnees steeg tot 99,6 miljoen. Het had een aangepaste EBITDA van $ 86 miljoen.

Warner Bros. Discovery wordt geconfronteerd met verschillende risico’s. Ten eerste is het nog steeds een van de bedrijven met de grootste schuldenlast in de media-industrie. Hoewel de schulden in de loop der jaren zijn afgenomen, is het land nog steeds 43,2 miljard dollar schuldig aan kredietverstrekkers.

De enorme schuldenberg zou de uitgaven voor contentontwikkeling kunnen beperken in een tijd waarin Netflix en Disney miljarden dollars uitgeven. Netflix heeft miljoenen gebruikers toegevoegd en heeft nu meer dan 269 miljoen abonnees.

Het is onduidelijk of de aanstaande wereldwijde uitbreiding van Max van Warner Bros. Discovery miljoenen gebruikers zal aantrekken. Zoals we bij Netflix hebben gezien, zal het bedrijf ook aanzienlijke sommen geld aan advertenties moeten uitgeven om deze gebruikers te bereiken.

De andere onzekerheid is of Venu Sports, de joint venture met Disney en Fox Corporation, een groot succes zal worden.

Warner Bros. Discovery-aandelenanalyse

Copy link to section

WBD-grafiek van TradingView

Daarom hebben we met WBD een bedrijf met enkele van de grootste merken in de media-industrie wereldwijd. De groei vertraagt, heeft aanzienlijke schulden en de activiteiten van het land worden met veel onzekerheden geconfronteerd.

Erger nog, het bedrijf heeft enkele zwakke technische kenmerken. Het is voortdurend onder de 50- en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA) gebleven. Het daalde ook onder de steun op $8,83, de laagste swing in december 2022. Deze prijs was de onderkant van het dalende driehoeksgrafiekpatroon.

Het heeft ook een break-and-retest-patroon gevormd door de weerstand opnieuw te testen op $8,83. Daarom zijn de vooruitzichten voor het aandeel bearish, waarbij het volgende potentiële niveau op $5,0 ligt. Deze visie zal geldig worden als het aandeel onder het laagste punt van het jaar tot nu toe van $7,38 zakt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips