Is het tijd om Starbucks-aandelen te verkopen nu het land in een prijzenoorlog in China terechtkomt?

Door:
op May 28, 2024
Listen
  • Starbucks wordt geconfronteerd met een prijzenoorlog in China, wat de omzet schaadt.
  • De aandelenhandel nadert het dieptepunt in twee jaar.
  • Belangrijke steun bij $82 wordt weerstand voor beleggers.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Starbucks Corp (NASDAQ:SBUX) wordt geconfronteerd met een zware strijd in China, de op een na grootste markt, volgens een recent rapport van Reuters. Het bedrijf is gedwongen tot een prijzenoorlog met goedkope rivalen, zoals Luckin Coffee, ondanks eerdere pogingen om dergelijke concurrentie te vermijden. Deze strategische verschuiving komt doordat de omzet van Starbucks in China is gedaald, wat heeft geleid tot een toenemend gebruik van kortingsbonnen om prijsbewuste consumenten aan te trekken.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Financiële prestaties onder druk

Copy link to section

De recente financiële prestaties van het bedrijf waren teleurstellend. In het tweede kwartaal van 2024 rapporteerde Starbucks een aanzienlijke daling van de omzet in dezelfde winkels in China, met 11%. Deze daling droeg bij aan een neerwaartse bijstelling van de jaarlijkse verkoopvoorspelling, waardoor het beleggerssentiment verder werd getemperd. Het bredere economische klimaat in China, gekenmerkt door een zwak consumentenvertrouwen en stagnerende lonen, heeft de uitdagingen van Starbucks verergerd.

De aandelen van Starbucks hebben een klap gekregen en handelen in de buurt van het laagste punt in twee jaar. Op 30 april verlaagde het bedrijf zijn verwachtingen voor het hele jaar, waardoor de aandelenkoers met 16% daalde. Deze neergang heeft vragen doen rijzen over het vermogen van Starbucks om zijn marktpositie en winstgevendheid te behouden te midden van toenemende concurrentie en economische tegenwind. Sommige analisten hebben zelfs gesuggereerd dat Starbucks een doelwit zou kunnen worden voor activistische beleggers die strategische veranderingen willen bewerkstelligen.

Potentieel voor een rebound?

Copy link to section

Ondanks deze uitdagingen blijft Starbucks een belangrijke speler op de mondiale koffiemarkt. Het bedrijf exploiteert wereldwijd bijna 39.000 winkels, met een aanzienlijke aanwezigheid in de Verenigde Staten en China. Recente misstappen en een uitdagend economisch klimaat hebben echter de bedrijfsfundamenten onder druk gezet.

Voormalig CEO Howard Schultz heeft opgeroepen tot een hernieuwde focus op het verbeteren van de klantervaring, vooral in Amerikaanse winkels, om weer momentum te krijgen. Waarderingsproblemen zijn ook een prioriteit voor beleggers. De recente prestaties van het aandeel en de verminderde verwachtingen hebben geleid tot meer voorzichtigheid onder analisten.

Terwijl sommigen potentieel voor een herstel zien, benadrukken anderen de risico’s die verbonden zijn aan de huidige strategie en marktomstandigheden van Starbucks. De groeivooruitzichten van het bedrijf op de lange termijn blijven aantrekkelijk, maar de onzekerheden op de korte termijn duiden op een voorzichtige aanpak.

Laten we ons nu verdiepen in de technische analyse om de aandelenprestaties van Starbucks en potentiële toekomstige trends beter te begrijpen. Gezien de recente strategische uitdagingen en economische tegenwind van het bedrijf zal het bestuderen van de grafieken ons helpen te beoordelen of de huidige lage waarderingen een koopmogelijkheid bieden of dat verdere dalingen op handen zijn.

De strijd om $82: belangrijke steun wordt weerstand

Copy link to section

In ons vorige artikel over Starbucks, ‘ Starbucks-aandelen: een nieuw dieptepunt of een keerpunt? ‘, hadden we benadrukt hoe $82 een cruciale steun voor de aandelen was:

“Hoewel het heersende sentiment de voorkeur geeft aan bearish controle, kunnen optimistische beleggers overwegen om op dit moment posities in te nemen, waarbij ze rekenen op een mogelijke ommekeer. Het nauwlettend in de gaten houden van de dagelijkse grafieken en ervoor zorgen dat het aandeel boven het ondersteuningsniveau van $82 blijft, is van cruciaal belang voor diegenen die willen profiteren van een potentiële opwaartse beweging.”

SBUX-grafiek van TradingView
Na de Q1-resultaten van het bedrijf op 30 april opende het aandeel onder de $82 en is er tot nu toe niet in geslaagd daarboven te komen, waardoor dat niveau in een weerstandsaandeel voor de korte termijn is veranderd. Beleggers die willen wedden op de ommekeer van Starbucks en handelaren die optimistisch zijn over de aandelen, moeten kopen vermijden zolang de koers onder de $82 blijft.

Handelaren die bearish blijven over de aandelen, kunnen een transactie met een laag risico en een hoge beloning ondernemen door de aandelen te shorten rond de $80 en een stop loss op $82,6 te houden. Als het aandeel zijn neerwaartse reis voortzet, ligt de volgende onmiddellijke steun op $70,3, waar men winst kan boeken.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips