Breaking news: Amazon krijgt goedkeuring van de regelgevende instanties om de levering van drones in de VS uit te breiden

Door:
op May 30, 2024
Listen
  • Amazon heeft vandaag een belangrijke ontwikkeling aangekondigd voor zijn bezorgactiviteiten.
  • De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft Amazon toestemming gegeven om de droneleveringen aanzienlijk uit te breiden.
  • Het nieuws betekent waarschijnlijk een substantiële uitbreiding van de bezorgactiviteiten, een cruciaal aspect van de bedrijfsvoering.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Vandaag heeft Magnificent Seven-bedrijf Amazon aangekondigd dat zijn Amazon-drones nu verder kunnen vliegen en aan meer klanten kunnen leveren, na goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA).

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De goedkeuring is zeker een belangrijke stap voorwaarts voor de drone-bezorgactiviteiten van het bedrijf in de VS – cruciaal voor de bedrijfsresultaten en uitbreidingsplannen van Amazon in de toekomst.

“We zijn verheugd te kunnen meedelen dat de FAA Prime Air extra toestemming heeft gegeven waarmee we onze drones buiten het gezichtsveld kunnen besturen, waardoor we nu meer klanten via drones kunnen bedienen en onze drone-bezorgactiviteiten effectief kunnen uitbreiden en schalen”, Amazon zei vandaag op hun website.

Hoe FAA-goedkeuring werkt

Copy link to section

Het verkrijgen van de FAA-knik is verre van een eenvoudig proces voor drone-vliegende bezorgdiensten. Dat komt omdat de FAA vereist dat alle commerciële drone-exploitanten een zichtlijn naar hun drones kunnen behouden totdat zij een technologie goedkeurt die drones veilig in staat stelt buiten de visuele gezichtslijn te vliegen.

Het alternatief, bekend als Beyond Visual Line of Sight (BVLOS), is traditioneel niet toegestaan. Dit is waar de piloot op afstand de drone die wordt bestuurd niet rechtstreeks met eigen ogen kan zien, maar in plaats daarvan vertrouwt op instrumenten of technologie om drones te monitoren en te besturen.

Regelgevend toezicht

Copy link to section

Het is duidelijk dat dit een klein probleem vormt voor megabedrijven die artikelen massaal willen bezorgen via drones in het hele land in de Verenigde Staten.

Dus als het om commerciële drones gaat, hebben toezichthouders over de hele wereld gewerkt aan het creëren van nieuwe regels en het autoriseren van technologieën waarmee complexere drone-operaties, zoals de bezorging van pakketten, veilig kunnen worden geschaald en buiten het gezichtsveld van een piloot op afstand kunnen opereren.

Het goedkeuringsproces

Copy link to section

En volgens Amazon heeft het precies zo’n technologie:

Om deze toestemming te verkrijgen, hebben we een BVLOS-strategie ontwikkeld, inclusief ingebouwde detectie-en-vermijd-technologie. We hebben jarenlang ons detectie- en vermijdsysteem aan boord ontwikkeld, getest en verfijnd om ervoor te zorgen dat onze drones obstakels in de lucht kunnen detecteren en vermijden. Vervolgens voerden we vluchtdemonstraties uit in aanwezigheid van FAA-inspecteurs om te laten zien dat ons systeem werkt. We vlogen in aanwezigheid van echte vliegtuigen, helikopters en een heteluchtballon om te demonstreren hoe de drone veilig bij elk van hen vandaan navigeerde. Na het beoordelen van de informatie en het observeren van de technologie in actie op onze testlocatie, heeft de FAA Amazon Prime Air BVLOS-goedkeuring gegeven.”

Eerdere FAA-goedkeuringen

Copy link to section

Amazon kreeg in augustus 2020 voor het eerst goedkeuring van de Federal Aviation Administration om zijn vloot Prime Air-bezorgdrones te exploiteren, dankzij de sluiting van de pandemie.

Sindsdien wil het bedrijf zijn bereik met drones echter aanzienlijk uitbreiden.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Amazon USA Detailhandel