Aandelen Warner Bros. Discovery: langdurige neerwaartse trend eindelijk voorbij?

Door:
op Jun 3, 2024
Listen
  • Warner Bros. Discovery (WBD) staat op de rand van een potentiële ommekeer.
  • Analistensentiment: gemengde vooruitzichten ondanks gunstige waardering.
  • Sterkte zichtbaar in de kortetermijngrafieken.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Warner Bros. Discovery, Inc. (WBD) heeft een achtbaanrit doorgemaakt sinds de oprichting ervan uit WarnerMedia’s spin-off door AT&T en de fusie met Discovery, Inc. Het aandeel kelderde van $24 niveaus tijdens de fusie naar minder dan $8 vorige maand. . Recente ontwikkelingen, waaronder het winstrapport over het eerste kwartaal, hebben echter bij beleggers het enthousiasme gewekt dat het bedrijf mogelijk op de rand van een ommekeer staat.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De financiële prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal lieten zowel positieve als negatieve punten zien. Hoewel de omzet met 9,9 miljard dollar de verwachtingen lichtjes overtrof, daalde het nettoverlies tot 966 miljoen dollar, wat wijst op verbetering. Bijzonder opmerkelijk waren de prestaties van het Direct-To-Consumer (DTC)-segment, waar de omzet groeide en de gecorrigeerde EBITDA toenam.


Voorzichtig optimisme tussen de uitdagingen

Copy link to section

Analisten hebben dit opgemerkt, met gevoelens variërend van voorzichtigheid tot optimisme. Sommigen voorzien stapsgewijze verbeteringen in de financiële situatie van het bedrijf, gedreven door factoren als consistente schuldreductie en het potentieel van de Max-activiteiten. Anderen blijven sceptisch en verwijzen naar aanhoudende uitdagingen in de streamingsector en structurele problemen binnen het bedrijf.

Ondanks deze uiteenlopende opvattingen bestaat er consensus over dat de waardering van WBD het een intrigerend vooruitzicht voor beleggers maakt. Nu de aandelenhandel bijna het laagste punt in 52 weken heeft bereikt en een gunstige EV/Sales-ratio heeft vergeleken met sectorgenoten, biedt dit een waardekans.

Vooruitkijkend kunnen de strategieën van het bedrijf, zoals het bundelen van zijn streamingdiensten met het aanbod van Disney, de groei van het aantal abonnees en de omzet stimuleren. Er blijven echter uitdagingen bestaan, waaronder hevige concurrentie op het gebied van streaming en de noodzaak van voortdurende schuldreductie.

Terwijl we ons verdiepen in de technische analyse, onderzoeken we prijspatronen, steun- en weerstandsniveaus en belangrijke indicatoren om inzicht te krijgen in potentiële prijsbewegingen van de aandelen van WBD. Door fundamentele analyse te combineren met technische inzichten kunnen beleggers beter geïnformeerde beslissingen nemen over het al dan niet investeren in Warner Bros. Discovery.

Sterkte op de korte termijn: een positieve wending

Copy link to section

Ondanks de aanzienlijke daling van Warner Bros. Discovery van $24 naar minder dan $8, vond een groot deel van die neerwaartse beweging plaats in 2022. Gedurende 2023 kende het aandeel een herstel en handelde het grootste deel van het jaar binnen een bereik van $11 tot $15,8. Begin dit jaar herwonnen de beren echter de controle, wat resulteerde in een daling van 27,5% sinds het begin van het jaar.

WBD-grafiek van TradingView
Niettemin zijn er sinds begin deze maand tekenen van kracht te zien in de kortetermijngrafieken. Het aandeel heeft consequent boven de $7,30 gehouden, wat een aantrekkelijke mogelijkheid biedt voor bullish beleggers. Kopen in de buurt van $8,20 met een kleine stop loss van $7,30 zou een instappunt met laag risico en hoge opbrengst kunnen bieden, met het potentieel om het aandeel op te drijven naar zijn weerstand op de korte termijn rond $12,80.

Voor handelaren met bearish vooruitzichten is voorzichtigheid geboden, aangezien het aandeel al aanzienlijke dalingen heeft gekend. Een verdere neerwaartse beweging zou waarschijnlijk een nieuwe negatieve katalysator vereisen. Voor degenen die bereid zijn risico’s te nemen kan echter worden overwogen om een shortpositie boven het niveau van $12,50 te initiëren als de aandelen dit niveau in de komende weken bereiken, met een stop loss van $15,85. Er kunnen winsten worden genomen als het aandeel terugvalt naar het niveau van $7,35.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips