EU tester blokkjedeteknologi for finansiell handel

Av:
mar 25, 2022
Listen to this article
  • Europaparlamentet godkjenner en 5-årig pilot på blokkjedeteknologi.
  • Det gir EU-medlemmer sjansen til å teste nye kryptoapplikasjoner som normalt er blokkert av lover.
  • Mairead McGuinness ser på utviklingen som banebrytende.

Blokkjedeteknologi blir stadig mer populær og tilbyr et sikkert alternativ for mange i finansnæringen. Dette gjelder også ved utstedelse, handel og oppgjør av aksjer og obligasjoner. Det er nettopp dette EU vil fokusere på å teste, ettersom EU-parlamentet i Brussel godkjente en femårig pilot.

Mulighet for EUs medlemsland

Tiltaket ble først foreslått av EU-kommisjonen, og det gir EU-medlemmene sjansen til å teste nye kryptoapplikasjoner som ellers ville blitt blokkert av eksisterende lover som regulerer finansmarkedsinfrastruktur. Parlamentsmedlem, Johan Van Overtveldt, sa følgende:

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

«Det er viktig ikke bare å gjøre eksisterende finanslovgivning tilpasset digitalt, men også å være åpen for ny teknologi som kan gjøre finansmarkedene tryggere og mer effektive.»

Men Van Overtveldt, som tidligere fungerte som Belgias finansminister, advarte om at kryptoeksperimenter som så ut til å fungere i liten skala fortsatt kan utgjøre uventede risikoer hvis de går utover pilotfasen, og la til at lovgivere i fremtiden «bør undersøke unntakene grundig … før du skalerer den opp.»

Overtveldt er ikke den eneste som er begeistret

Van Overtveldt var imidlertid ikke den eneste som var veldig fornøyd med beslutningen om å teste blokkjedeteknologi. For eksempel beskrev Mairead McGuinness, EU-kommisjonens øverste tjenestemann for finansielle tjenester, det som «banebrytende arbeid» som kan gjøre det mulig for finansmarkeder å «eksperimentere sikrere» med innovativ teknologi gjennom tradisjonelle finansielle instrumenter som aksjer, obligasjoner og tokenize børshandlede fond, til tross for restriksjonene som normalt er inkludert i europeisk lov.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på kun få minutter med vår foretrukne megler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money