EU tester blokkjedeteknologi for finansiell handel

Av:
Mar 25, 2022
Listen
  • Europaparlamentet godkjenner en 5-årig pilot på blokkjedeteknologi.
  • Det gir EU-medlemmer sjansen til å teste nye kryptoapplikasjoner som normalt er blokkert av lover.
  • Mairead McGuinness ser på utviklingen som banebrytende.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Blokkjedeteknologi blir stadig mer populær og tilbyr et sikkert alternativ for mange i finansnæringen. Dette gjelder også ved utstedelse, handel og oppgjør av aksjer og obligasjoner. Det er nettopp dette EU vil fokusere på å teste, ettersom EU-parlamentet i Brussel godkjente en femårig pilot.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Mulighet for EUs medlemsland

Copy link to section

Tiltaket ble først foreslått av EU-kommisjonen, og det gir EU-medlemmene sjansen til å teste nye kryptoapplikasjoner som ellers ville blitt blokkert av eksisterende lover som regulerer finansmarkedsinfrastruktur. Parlamentsmedlem, Johan Van Overtveldt, sa følgende:

“Det er viktig ikke bare å gjøre eksisterende finanslovgivning tilpasset digitalt, men også å være åpen for ny teknologi som kan gjøre finansmarkedene tryggere og mer effektive.”

Men Van Overtveldt, som tidligere fungerte som Belgias finansminister, advarte om at kryptoeksperimenter som så ut til å fungere i liten skala fortsatt kan utgjøre uventede risikoer hvis de går utover pilotfasen, og la til at lovgivere i fremtiden “bør undersøke unntakene grundig … før du skalerer den opp.”

Overtveldt er ikke den eneste som er begeistret

Copy link to section

Van Overtveldt var imidlertid ikke den eneste som var veldig fornøyd med beslutningen om å teste blokkjedeteknologi. For eksempel beskrev Mairead McGuinness, EU-kommisjonens øverste tjenestemann for finansielle tjenester, det som “banebrytende arbeid” som kan gjøre det mulig for finansmarkeder å “eksperimentere sikrere” med innovativ teknologi gjennom tradisjonelle finansielle instrumenter som aksjer, obligasjoner og tokenize børshandlede fond, til tross for restriksjonene som normalt er inkludert i europeisk lov.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Europa Obligasjoner Verden