Her er grunnen til at AUD/USD styrket seg etter RBA avgjørelsen

Av:
Apr 5, 2022
Listen
  • AUD/USD-paret steg til det høyeste nivået siden juni.
  • Den har steget med mer enn 10 % fra YTD-laven.
  • RBA bemerket at den ikke lenger var tålmodig med inflasjon.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

AUD/USD-paret steg til det høyeste punktet siden juni 2021 etter den siste rentebeslutningen fra Reserve Bank of Australia (RBA). Paret steg til en topp på 0,7632, som er nesten 10 % over det laveste nivået i år.

RBA-beslutning

Copy link to section

RBA avsluttet sitt todagers pengepolitiske møte tirsdag morgen. I dette møtet bestemte banken seg for å gjøre det de fleste analytikere forventet.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Den lot renten være uendret på 0,10 % og advarte om den økende risikoen for den pågående krisen i Ukraina. Den bemerket at denne krisen førte til høyere priser på råvarer og basisprodukter ettersom forsyningskjedeutfordringene vedvarer.

RBA forventer at den australske arbeidsledigheten vil forbli under 4 % i 2022 og 2023. Likevel, mens lønnsveksten har vært der, er den rundt de relativt lave satsene som eksisterte før Covid-19-pandemien.

Den mest observerte uttalelsen var bankens syn på inflasjon. I uttalelsen sa banken at den overordnede inflasjonen er omtrent 2,6 % i Australia. Uttalelsen sa:

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

“Inflasjonen har tatt seg opp og en ytterligere økning forventes, men veksten i lønnskostnadene har vært under forventede rater som sannsynligvis vil være i samsvar med at inflasjonen er bærekraftig på målet.”

Analytikere tolket dette trekket til å antyde at banken nå var klar til å begynne å heve renten. I de tidligere møtene hadde den hintet om at den første renteøkningen vil være i 2023. Nå priser analytikere inn den første økningen i juni i år.

For det første vil RBA sannsynligvis ikke ønske å bli etterlatt av andre sentralbanker som Federal Reserve og Bank of England (BOE). Videre, som andre banker, vil de sannsynligvis ønske å ha verktøy til rådighet i tilfelle en ny global resesjon.

AUD/USD-prognose

Copy link to section
aud/usd

AUD/USD-prisen har vært i en sterk oppadgående trend de siste månedene. Tirsdag klarte den å bevege seg over det viktige motstandsnivået på $0,7537, som var det høyeste punktet i juni i fjor. Den har også steget over den viktige motstanden 0,7443. Paret har beveget seg over 25-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt og 61,8% Fibonacci retracement-nivå.

Derfor er det en sannsynlighet for at prisen vil fortsette å stige når okser målretter neste nøkkelmotstandsnivå på 0,7800.

Ad

Ønsker du å tjene penger på stigende og fallende USD, GBP, EUR-kurser? Handle valuta på kun få minutter med vår topprangerte megler, eToro.

10/10
Handel med forex
AUD Forex