Er EUR/USD foran Macron og Marin Le Pen?

Av:
apr 11, 2022
  • EUR/USD beveget seg sidelengs etter det franske valget mandag morgen.
  • Emmanuel Macron og Marin Le Pen vant den første fasen i det franske valget.
  • De møtes til andre runde i valget 24. april.

EUR/USD-kursen gikk sidelengs mandag morgen da markedet reflekterte over det siste franske valget og de kommende viktige økonomiske dataene. Den handles til 1,0878, hvor den har vært de siste dagene.

Macron og Le Pen møter hverandre

Frankrike er den nest største økonomien i EU med et BNP på over 2,6 billioner dollar. Det er betydelig mindre enn Tyskland, som har et BNP på mer enn 3,8 billioner dollar. Derfor følger investorer nøye med på hva som skjer i landet.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Frankrike gikk gjennom et nasjonalt valg på søndag, og resultatene ble som de fleste forventet. Emmanuel Macron, den nåværende presidenten, tok ledelsen ved å vinne 27,6 % av de totale stemmene. Han ble fulgt av Marin Le Pen, en høyreekandidat som vant 23 % av stemmene. Jean-Luc Melenchon vant 22,2% av de totale stemmene.

Derfor vil neste fase av valget finne sted 24. april når Macron og Le Pen møtes. Analytikere, ved å bruke to meningsmålinger utført på søndag, viste at Macron hadde en tidlig ledelse i det kommende valget.

En seier av Emmanuel Macron vil føre til mer kontinuitet. Han er tilhenger av EU og er nært på linje med Tyskland og andre EU-land. På den annen side er Le Pen skeptisk til EU og Nato. Hun har også snakket positivt om Russlands Vladimir Putin og er kritisk til innvandring.

EUR/USD vil neste reagere på de kommende amerikanske inflasjonstallene som er planlagt til onsdag denne uken. Analytikere forventer at disse tallene viser at inflasjonen fortsatte å øke kraftig i mars, og det er en sannsynlighet for at trenden vil fortsette.

EUR/USD-prognose

EUR/USD

EUR/USD-paret var lite endret mandag morgen etter valget. På timediagrammet har den beveget seg litt under oversiden av den synkende kanalen vist i rødt. Paret har også flyttet til 25-perioders og 15-perioders glidende gjennomsnitt. Den har også beveget seg litt under det viktige motstandsnivået på 1,0947. Derfor vil paret sannsynligvis fortsette å falle når markedet retter seg mot den nedre siden av kanalen på 1,0840.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money