Her er grunnen til at Travelzoo aksjen steg 20 %

Av:
apr 28, 2022
  • Travelzoo inntektene styrket seg med 29 % på årsbasis.
  • Q1 2022 resultat per aksje på $0,19
  • Kontanter og ekvivalenter og begrensede kontanter på $36,7 millioner

Travelzoo (NASDAQ:TZOO)-aksjen steg 20 % etter at internettmediefirmaet som tilbyr eksklusive opplevelser og tilbud til medlemmer annonserte økonomiske resultater for første kvartal 2022. Selskapet hadde en konsolidert omsetning på 18,5 millioner dollar, noe som tilsvarer en økning på 29 % år for år fra 14,3 millioner dollar.

Nettoinntekten var 2,4 millioner dollar

Provisjoner og annonseinntekter utgjorde selskapets totale inntekter og ble generert i forhold til kjøp Travelzoo-medlemmer gjorde. For første kvartal 2022 registrerte Travelzoo en nettoinntekt fra pågående drift på 2,4 millioner dollar. På konsolidert basis pluss minoritetsinteresser hadde selskapet en nettoinntekt på 2,4 millioner dollar fra løpende drift. Resultat per aksje fra løpende drift var $0,19 i forhold til $0,14 per aksje ett år tidligere.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Travelzoo hadde et ikke-GAAP driftsresultat på 2,7 millioner dollar. Imidlertid ekskluderte ikke-GAAP-resultatet amortisering av immaterielle eiendeler på $0,2 millioner og aksjeopsjonskostnader på $0,5 millioner. Selskapets globale administrerende direktør, Holger Bartel, sa:

Vi ser fortsatt forbedring i vår virksomhet. Vi griper de eksepsjonelle bransjemulighetene ved å gi 30 millioner Travelzoo-medlemmer eksklusive og uimotståelige reiser, underholdning og lokale tilbud og opplevelser. Travelzoo-medlemmer er velstående, aktive og åpne for nye opplevelser. 84 % sier at Travelzoo påvirker reisemålene deres fordi de stoler på Travelzoo.

Travelzoo hadde kontanter og kontantekvivalenter på 36,7 millioner dollar

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet konsoliderte kontanter og ekvivalenter pluss bundne kontanter på 36,7 millioner dollar. Selskapet brukte 6,8 millioner dollar i driften, hovedsakelig brukt i forhold til et fall i leverandørgjeld med 6 millioner dollar. Travelzoo brukte også 1 million dollar på å anskaffe immaterielle eiendeler i første kvartal.

De bokførte inntektene i kvartalet inkluderte også en inntektsreserve på 3,8 millioner dollar knyttet til provisjoner generert fra salg av kuponger. Selskapet bokførte reserven som motinntekt.

Inntektene fra det nordamerikanske forretningssegmentet økte med 195% år-til-år til 11,7 millioner dollar. I løpet av første kvartal var driftsresultatet 1,7 millioner dollar eller 15 % av omsetningen i forhold til driftsresultatet på 39 000 dollar fra et år siden. På den annen side økte omsetningen fra europeiske forretningsenheter med 66 % år til år til 5,9 millioner dollar, mens driftsresultatet var 3 % av inntektene på 178 000 dollar sammenlignet med 696 000 dollar for ett år siden.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, Capital.com
9.3/10
75.26% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.