Her er grunnen til at Biohaven Pharmaceuticals steg med 70 %

By: Ruchi Gupta
Ruchi Gupta
Ruchi tar kondisjon og opprettholdelse av en sunn livsstil svært alvorlig. På fritiden liker hun å svømme, løpe og… Les mer.
on mai 13, 2022
  • Biohaven styrker seg etter å ha kunngjort en oppkjøpsavtale på 11,6 milliarder dollar.
  • Pfizer betaler 148,5 dollar per aksje for Biohaven-aksjer som ikke allerede eies av Pfizer.
  • Pfizer og Biohaven samarbeidet om kommersialisering av zavegepant og rimegepant.

Biohaven Pharmaceuticals Holding Company Ltd. (NYSE:BHVN) var opp 70 % etter at selskapet og Pfizer Inc. (NYSE:PFE) inngikk en endelig avtale hvor Pfizer skulle kjøpe NURTEC ODT-produsenten. NURTEC ODT er en ny dobbeltvirkende medisin for migrene som er lisensiert for akuttbehandling og episodisk migrenebehandling hos voksne.

Pfizer betaler 148,5 dollar per aksje for Biohaven-aksjer som ikke eies

Pfizer Internal Medicine Global President Nick Lagunowich sa:

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Dagens kunngjøring bygger på arven vår med å levere gjennombrudd for pasienter som lever med komplekse smertelidelser og sykdommer som uforholdsmessig påvirker kvinner. NURTEC® ODT, som allerede er den #1 foreskrevne migrenemedisinen i sin klasse i USA, kombinert med Biohavens CGRP-pipeline, gir håp for pasienter som lider av migrene over hele verden.

Pfizer vil betale $148,50 per aksje i kontanter for alle utestående Biohaven-aksjer som ennå ikke eies av Pfizer under avtalevilkårene. For hver Biohaven ordinær aksje, som Pfizer, vil Biohaven ordinære aksjonærer motta 0,5 av hver New Biohaven aksje. Dette nye børsnoterte selskapet vil beholde Biohavens ikke-CGRP utviklingsfase pipeline-medisiner. Både Biohaven og Pfizers styre har enstemmig godkjent avtalen.

Pfizer planlegger å betale 11,6 milliarder dollar i kontanter som en del av avtalen. I tillegg vil Pfizer dekke Biohavens tredjeparts gjeld og innløse alle utestående aksjer av Biohavens konvertible preferanseaksjer ved avslutning. Kontantbeløpet på $148,50 per aksje reflekterer en premie på 33 % over Biohavens tre måneders volumveide gjennomsnittlige salgspris på $111,70 før transaksjonens kunngjøring.

Pfizer og Biohaven samarbeidet om kommersialisering av zavegepant og rimegepant

Pfizer investerte 350 millioner dollar i Biohavens ordinære aksjer til 173 dollar per aksje som en del av et partnerskap kunngjort i november 2021 for å markedsføre zavegepant og rimegepant utenfor USA. Administrerende direktør i Biohaven Vlad Coric sa:

Vi er glade for å kunngjøre Pfizers foreslåtte oppkjøp av Biohaven, som anerkjenner markedslederskapet til NURTEC® ODT, vårt gjennombrudd alt i én migrenebehandling og det uutnyttede potensialet til vår CGRP-franchise. Pfizers evner vil akselerere vårt oppdrag om å levere våre migrenemedisiner til enda flere pasienter, mens det nye FoU-selskapet er godt posisjonert for å bringe verdi til pasienter og aksjonærer ved å fokusere på vår innovative pipeline for nevrologiske og andre lidelser.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money