EUR/USD-prognose – ECB-medlem antyder en økning på 0,50 %

Av:
mai 17, 2022
  • EUR/USD-paret steg kraftig tirsdag.
  • Den nederlandske sentralbankpresidenten antydet en renteøkning på 0,50 prosent.
  • Eurostat publiserte sterke BNP-data for euroområdet.

Euroen gikk parabolsk på tirsdag etter den relativt offensiv uttalelsen fra den nederlandske sentralbankpresidenten. EUR/USD -paret steg til et høydepunkt på 1,0545, som var det høyeste nivået siden 11. mai. Den har steget med mer enn 1,8 % fra det laveste nivået denne måneden.

Offensiv ECB kommenterer

EUR/USD-paret vippet oppover etter hvert som flere tegn på en offensiv European Central Bank (ECB) steg. I en uttalelse sa Klaas Knot, sjefen for den nederlandske sentralbanken, at banken bør øke renten med 0,50 % når den møtes i juli.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Klaas blir ofte sett på som en av de mest offensive tjenestemennene til ECB. Som sådan er det tegn til at banken vil begynne å heve rentene raskere enn forventet. Han la til :

– Basert på dagens kunnskap, ville jeg foretrukket å heve styringsrenten med et kvart prosentpoeng. Med mindre nye innkommende data i løpet av de neste månedene tyder på at inflasjonen utvides ytterligere eller akkumuleres. Hvis det er tilfelle, må større økninger heller ikke utelukkes.»

Han er ikke alene. I en uttalelse forrige uke sa sjefen for den tyske sentralbanken at ECB burde flytte rentene raskere enn senere. Den samme følelsen har blitt delt av Christine Lagarde, banksjefen.

EUR/USD-paret steg også kraftig etter de positive økonomiske dataene fra euroområdet. Ifølge Eurostat økte blokkens økonomi med 5,1 % i første kvartal. Denne økningen var bedre enn mediananslaget på 5,0 %.

Likevel er de største bekymringene for ECB stagflasjon og resesjon. Stagflasjon skjer når den økonomiske veksten avtar mens inflasjonen holder seg på et forhøyet nivå. En resesjon vil sannsynligvis skje på grunn av de betydelig høye olje- og gassprisene.

EUR/USD-prognose

EUR/USD

EUR/USD dannet nedadgående flaggmønster som er vist i svart. Derfor, ved å bevege seg oppover, klarte paret å ugyldiggjøre dette mønsteret. Paret klarte å bevege seg over det viktige motstandsnivået på 1,0471, som var det laveste nivået 28. april. Den har også beveget seg over 25-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt mens Relative Strength Index (RSI) nærmer seg det overkjøpte nivået.

Derfor er det en sannsynlighet for at paret vil opprettholde en oppadgående trend ettersom markedet målretter nøkkelmotstandsnivået på 1,0650.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money