GBP/USD danner kopp og håndtak formasjon

Av:
mai 17, 2022
  • GBP/USD styrket seg etter jobbdataene i Storbritannia.
  • Arbeidsledigheten falt til det laveste nivået siden 1974.
  • Paret har dannet et kopp- og håndtaksmønster på 1H-diagrammet.

Det britiske pundet steg til det høyeste punktet siden 5. mai etter de positive britiske jobbdataene. GBP/USD -paret steg til en topp på 1,2480, som var omtrent 2,70 % over det laveste nivået forrige uke. Paret er fortsatt mer enn 5 % under det høyeste punktet i april.

Storbritannias sysselsettings- og inflasjonsdata

Office of National Statistics (ONS) publiserte sterke sysselsettingstall tirsdag. Tallene avslørte at landets arbeidsmarked fortsatte å stramme seg inn i mars.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Arbeidsledigheten i Storbritannia falt til 3,7 prosent i mars. Dette var et bedre tall enn det de fleste analytikere hadde forventet. Det var også det laveste nivået det har vært siden 1974. Det betyr at det var færre personer uten jobb i de tre månedene frem til mars.

En nærmere titt på rapporten avslører at størrelsen på arbeidsstyrken i Storbritannia var mindre enn der den var før pandemien startet. Dette skjedde ettersom mange sa at de verken jobbet eller søkte arbeid.

Disse tallene kom en dag foran de kommende britiske inflasjonstallene. Økonomer spurt av Reuters forventer at dataene viser at den overordnede konsumprisindeksen hoppet fra 7,0 % i mars til 9,1 % i april. Eksklusive de flyktige mat- og energiproduktene, forventer de at dataene viser at inflasjonen steg fra 5,7 % til 6,2 %.

Mandag beklaget Bank of England-sjefen at banken ikke var i stand til å unngå en situasjon der inflasjonen ikke klarer å komme opp i 10%. Han siterte eksterne faktorer som krigen i Ukraina og logistikkutfordringer for den skyhøye inflasjonen.

GBP/USD-paret steg også etter positive amerikanske detaljsalgsdata. I følge statistikkbyrået steg detaljomsetningen med 8,19 % mens kjernesalget steg med 0,6 % på MoM-basis.

GBP/USD-prognose

GBP/USD

På timediagrammet ser vi at GBP/USD-paret har vært i en sterk oppadgende trend siden mandag. Den klarte å bevege seg over den viktige motstanden på 1.2400, som var det høyeste punktet på fredag. Paret har også dannet et kopp- og håndtaksmønster, som vanligvis er et positivt tegn.

Den har også beveget seg over 25-perioders og 50-perioders glidende gjennomsnitt, mens Relative Strength Index (RSI) har beveget seg over det overkjøpte nivået. Paret vil sannsynligvis fortsette å stige ettersom markedet målretter nøkkelmotstanden på 1,2600.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money