Nexos utrolig smarte Celsius-overtakelsesbud

Av:
Jun 15, 2022
Listen
  • Nexo er en konkurrent til kryptoutlånsplattformen Celsius
  • Nexo tvitret ut et overtakelsesbud tidlig mandag morgen
  • Påminnelser om Elon Musks "finansiering sikret" Tesla-overtakelse-tweet

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Da jeg så Nexo tvitre deres overtakelsestilbud til rivalen Celsius midt i sistnevntes krise i går, smilte jeg umiddelbart. For uten å vite noe utover den overfladiske detaljen, er det virkelig utspekulert av Celsius.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

La oss grave inn.

Kryptokrasj utløst av Celsius

Copy link to section

Jeg skrev et dypdykk inn i krisen mot Celsius-krisen for kryptoutlånsplattformen i går her , men kort fortalt tok Celsius den sjokkerende handlingen med å suspendere uttak søndag kveld mens de stirret ned tønnen til mulig insolvens, og utløste massesalg og smittefrykt over hele verden.

Den mulige Celsius-smitten skyldes sannsynligvis delvis Terra-kollapsen forrige måned, ettersom Celsius hadde midler investert i Terras Anchor-protokoll (dypdykk i Luna-dødsspiralen her – jeg ser virkelig frem til en måned hvor ingen dødsspiral post-mortem krever skriving ).

Nexo

Copy link to section

Naturligvis vendte øynene seg mot Nexo, en konkurrent til Celsius som også tilbyr kundene avkastning i retur for deponert krypto. Teamet deres kastet ikke bort mye tid på å tvitre ut et svar, og tok et blad ut av Elon Musks bok ved å bruke Twitter-tidslinjene for å avsløre et ambisiøst overtakelsesbud.

Det fikk meg til å le fordi det var genialt – og jeg hadde ikke engang åpnet vilkårene. Jeg trengte ikke. Dette er den ville vestens verden av kryptovaluta, ikke Wall Street, og Nexo brukte smarthetene sine her for å dra nytte av nettopp dette.

På Wall Street kan slike ting ikke tvitret ut av selskaper – regulatorer tar en hard linje med det. I krypto er det mer frie tøyler, så Nexo tok sjansen. Det minnet meg om Musks beryktede “finansieringssikrede” tweet som økte prisen på Tesla for noen år siden. Klassisk. Selvfølgelig havnet han i varmt vann med SEC og han ble siktet for sivil verdipapirsvindel.

Gitt Nexos tweet var bare noen få timer etter at Celsius suspenderte uttak, kunne due diligence og riktig juridisk rammeverk ikke ha blitt forfulgt. Dette var i hovedsak et publisitetsstunt – men et jævla bra et.

Hvorfor var det smart?

Copy link to section

Nexo oppnådde to ting her. Den første var den viktigste – å skille seg fra å bli malt med samme pensel som den plutselig giftige Celsius. PR-folkene deres kom i forkant av stormen, og trakk en strek i sanden, og understreket helsen og stabiliteten til Nexo sammenlignet med Celsius.

Den andre grunnen til at dette var smart, var at det bidro til å dempe en tidevannsstrøm av innløsninger. Jada, Nexo kan være sunnere enn Celsius, men selv en sunn bank vil slite under en rekke innløsninger som er for store.

Dette er det som veltet Celsius – et fall fra 28 milliarder dollar til 12 milliarder dollar under forvaltning, med Terra-krisen som sendte flere og flere mennesker til å løpe mot utgangsdøren. Deres (likvide) eiendeler kunne ikke matche deres forpliktelser, og derfor måtte de suspendere uttak.

Ved å tvitre ut et overtakelsestilbud for Celsius, blir kundene trygge på helsen til selskapet og sikkerheten til deres midler, og reduserer dermed mengden innløsninger som sannsynligvis vil ramme Nexos kasse.

PR-stunt

Copy link to section

Hvis det til og med var tvil om at dette var et publisitetsstunt, tok Invezz kontakt med Nexo for å kommentere planene deres dersom oppkjøpet av Celsius er vellykket. Medgründer og administrerende partner Antoni Trenchev svarte med følgende:

For tiden er vi langt mer opptatt av å gi kryptosamfunnet de nødvendige ressursene og verktøyene for å komme gjennom markedsvolatiliteten, i stedet for omdømmet vårt. Vi tror at handlingene våre taler for seg selv.

Antoni Trenchev, medgründer og administrerende partner, Nexo

Disse gutta er smarte, som jeg sa. Bare for spark tok jeg en titt på intensjonsavtalen (LOI) vedlagt i tweeten for overtakelsestilbudet, og det er et ekstremt generisk ikke-juridisk dokument som ikke formidler noen juridisk bindende handling fra Nexo. Due diligence av begge parter understrekes som viktig, og den er knapt to sider lang – en praktikant kunne ha skrevet den opp på tjue minutter, for alt vi vet.

Dessuten er Celsius å forhindre uttak for å gi dem en sjanse til å gjenvinne soliditeten og matche sine likvide eiendeler til gjeld, noe som vil ta tid å ordne opp i – noe Nexo er godt klar over.

Dette skjer ikke over natten. Jada, det kan være en mulighet for Nexo å ta en titt på Celsius’ eiendeler, men det vil ikke bli gjort på noen dager via en tweet. Men et godt PR-trekk for å skille seg fra Celsius og opprettholde sitt uberørte rykte? En tweet er perfekt for det.

Verden