Hvorfor oversvømmer en halv milliard i Bitcoin markedet ettersom Celsius står overfor svindelanklager?

Av:
jul 8, 2022
  • Celsius har betalt ned et lån på Make
  • Selskapet står også ovenfor svindelanklager
  • Dataanalytiker Dan Ashmore ser på disse bevegelsene og om Celsius kan overleve

Kriptoutlåner Celsius, som stirrer insolvens i ansiktet på grunn av følgevirkningene av kryptosmitten, som jeg skrev et dypdykk om her forrige måned, kan komme til å få et ytterligere slag.

24 000 innpakkede bitcoins, verdt en halv milliard dollar, har blitt overført fra kontoen deres til kryptovalutabørsen FTX, per blokkjededata avslørt av Nansen nedenfor.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Wrapped bitcoin (WBTC) er en tokenisert versjon av Bitcoin, som er kompatibel på Ethereum og derfor kan brukes i en lang rekke desentraliserte finansprotokoller. Denne halve milliarden med innpakket bitcoin kommer faktisk fra en av disse desentraliserte plattformene – Maker.

Celsius’ Maker Loan

Celsius hadde pantsatt WBTC som sikkerhet mot lån. Da Bitcoin falt under krisen forrige måned, toppet Celsius posisjonen gjentatte ganger for å unngå å bli likvidert. Faktisk er dette delvis det som drev frykt og panikksalg, tanken på at Celsius’ lån kunne ha blitt likvidert og alt tilbudet oversvømmet markedet.

Maker-lånet er nå nedbetalt – lommebokadressen finner du her hvis du vil ta et dykk gjennom historien deres, men skjermbildet nedenfor viser at sikkerheten i WBTC gjentatte ganger blir lagt til 11. og 13. juni (tidsstempler til høyre) da Celsius kjempet mot salgsbølgen.

Etter all sannsynlighet vil dette bli solgt for mer likvide eiendeler, ettersom Celsius fortsetter å kave for å overleve. En halv milliard er en stor endring, men en potensiell oversvømmelse av tilbudet vil ikke skremme markedene så mye som det ville ha gjort hvis den ble dumpet under krakket forrige måned. Frykt skaper panikk og panikk avler frykt, så mer bensin som ble tømt på den rasende brannen forrige måned ville ha vært mye mer virkningsfull enn nå, der Bitcoin har stabilisert seg i det minste på kort sikt.

Interessant nok har prisen på WBTC ikke flyttet seg fra BTC, og handlet til $21 800 sammenlignet med Bitcoins $21 800 i skrivende stund, og har dermed beholdt sin «pinne» (får ekle tilbakevendinger til Terra når han skrev den setningen).

Blockchain

En ting er klart: Krisesamtaler pågår i Celsius mens ledelsen kjemper med nebb og klør for å redde selskapet. Jeg skisserte i mitt dypdykk forrige måned hvor skeptisk jeg var til at dette var mulig, men jeg antar at vi får se. I går kom det fram at selskapet står overfor et søksmål for å ha fungert som en Ponzi-ordning. Og den ble arkivert av satsingsprogramvare og investeringsselskapet KeyFi, med påstander som dateres så langt tilbake som i mars 2021.

Det viser imidlertid hvor fascinerende blokkjeden kan være. Det er veldig kult å spore en halv milliard i midler som beveger seg rundt mens et firma flakser rundt etter likviditet for å redde seg selv, og å se alt dette live på en offentlig Internett-side.

Det som derimot ikke er kult, er økonomien til Celsius.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money