ARK-analyse hevder Bitcoin kan stige med $500 000 – Det er feil

Av:
aug 11, 2022
  • Dataanalytikeren vår graver i ARKs spådom om at Bitcoin kan nå $500 000
  • Ashmore hevder at ARKs analyse bør tas med en klype salt, siden tilnærmingen er altfor forenklet
  • Blackrock / Coinbase-utviklingen er likevel veldig bullish og den typen nyheter som burde flytte markedene mer

Det er mange høye prisspådommer som flyter rundt etter nyhetene denne uken om at Blackrock, en av verdens største kapitalforvaltere, vil tilby krypto til investorer via Coinbase.

Analytiker spår prisen på Bitcoin til himmels

Ark Invest-analytiker Yassine Elmandjra er en av dem som gir svimlende spådommer.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

«Dette er jeg vil si det desidert sterkeste signalet vi har sett rundt institusjoner som vurderer krypto som en ny aktivaklasse, og at Wall Street endelig er klar til å ta spranget her,» sa Elmandjra under et webinar i går. «Jeg tror et partnerskap av denne kaliber kan føre billioner av dollar inn i kryptoaktivaklassen i de kommende årene.»

Deretter fortsatte han med å dele funn fra ARKs analyse, som jeg ikke kunne la være å grave i.

Basert på avkastningen til Bitcoin de siste ti årene har ARK bestemt at veldiversifiserte porteføljer skal inkludere 2,5 % – 6,5 % Bitcoin basert på investorrisikotoleranse. Jeg er ikke sikker på hvordan de kom til denne analysen (jeg vil gjerne se tallene!), men det virker som en rimelig påstand, om enn en enorm generalisering.

Det er absolutt investorer som Bitcoin ikke er egnet for (kortsiktige investorer, de som allerede har korrelerte instrumenter, osv.), og på en annen side er det også investorer som kan tåle mer enn en allokering på 6,5%.

For det andre er det feil å basere anbefalt allokering fremover på tidligere resultater til Bitcoin. Ikke bare holder den klassiske «tidligere ytelse er ikke en indikasjon på fremtidig avkastning», men den har enda mer vekt for Bitcoin.

Fortell meg – nøyaktig hva kan vi konkludere fra Bitcoins prisbevegelser mellom 2012 og 2015 som vil hjelpe oss å få den perfekte allokeringen fremover? Dette var en periode da Bitcoin fortsatt levde i nisjehjørner av Internett, stort sett uoppdaget av mainstream media og ennå ikke lansert sitt angrep på den tradisjonelle finansverdenen. Fra et makrosynspunkt er disse prisdataene i hovedsak helt irrelevante.

Men Elmandjra konkluderer med at basert på ARKs anbefalte allokering på 2,5 % til 6,5 % (uansett hvordan det ble beregnet), kan Bitcoin øke med henholdsvis $200 000 og $500 000. Det er her alle overskriftene om «Bitcoin kan nå $600 000, ifølge ARK» kom fra.

Vil Bitcoin nå $600 000?

Ehm… jeg vet ikke. Men denne analysen er i beste fall en finger-i-vinden-greie. Du kan ikke bare anta at alle Blackrocks kunder vil investere i Bitcoin, og derfor strømmer mellom 2,5 % og 6,5 % av deres AUM inn i Bitcoins markedsverdi. Jeg er helt med på å ta en frekk snarvei her og der, men kom igjen….!

Dette er imidlertid enorme nyheter for Bitcoin som helhet, og mye virker ubestridt. Dette er den typen bullish-signaler som virkelig bidrar til å bringe eiendelen – som jeg ser på som sin egen frittstående aktivaklasse – til neste nivå. Det er et bemerkelsesverdig tegn på institusjonell adopsjon, en som ville vært en fjern drøm for noen år siden.

Det som er interessant er reaksjonen til Bitcoins pris, som steg jevnt, men ikke spektakulært på nyhetene, med et hopp på rundt 4 %. Sammenlign dette med Teslas kunngjøring om at bilprodusenten holdt Bitcoin på balansen i Q1 i fjor, da Bitcoin hoppet 15%.

Blackrock er den største institusjonelle pengeforvalteren i verden, og denne kunngjøringen betyr at kundene deres nå vil ha tilgang til å kjøpe Bitcoin.

Jeg er ikke komfortabel med å sette et tall på hva dette betyr, så du vil ikke få noen «Bitcoin går til $1 million»-overskrifter ut av dette. Analysen til Elmandjra er mangelfull av mange grunner – for å legge til en annen, hvis Blackrock-klienter strømmer inn i Bitcoin, vil dette starte en dominoeffekt med andre institusjonelle ledere, noe som betyr at mer penger sannsynligvis vil strømme inn. Blackrock vil ikke bare plutselig laste inn den oransje mynten isolert sett, mens resten av markedet står stille.

Så ja, dette er fantastiske nyheter for Bitcoin-okser. Men gir dette grunnlag for Bitcoin til $500 000? Nei – det er egentlig bare et tilfeldig utsagn.

Men hei, hvis noen har kontakt med Elmandjra, vil jeg gjerne grave ordentlig i tallene.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money