Nancy Pelosi, "Queen of Stonks", gjør nok en utrolig aksjehandel

Av:
sep 1, 2022
Oppdatert: sep 26, 2022
  • Speaker Nancy Pelosi, solgte for $4,125 millioner i Nvidia-aksjen i juli til $165 per aksje. Den er nå $134.
  • Hun fortsetter å øke porteføljen, med en estimert nettoformue på 120 millioner dollar.
  • Hun har tatt til orde for at lovgivere ikke skal få handle, men fortsetter fortsatt å gjøre det.

Å, Nancy. Du har gjort det igjen.

Jeg skrev tilbake i juli hvordan Nancy Pelosi, USAs hustaler, har en krystallkule når det kommer til aksjemarkedet. Kallenavnet hennes, Queen of Stonks, sier alt.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Nvidia stuper, men først etter Pelosi sitt salg

Med amerikanske lovgivere pålagt å sende inn sine aksjeordrer innen 45 dager, i henhold til lov fra 2012, er Pelosi pålagt å avsløre alle hennes handler – eller ektemannens, som hun hevder. I en innlevering fra juli bekreftet hun at hun hadde solgt 25 000 aksjer i Nvidia.

Pelosi betalte 165 dollar per aksje og fikk en uventet gevinst på 4,125 millioner dollar.

Den amerikanske regjeringen fortalte Nvidia i går kveld å begrense salget av brikker i Kina og Russland. Aksjen stupte på nyhetene, for tiden ned 11%, og handles til $134 per aksje. Det betyr at Pelosis salg vil være verdt 3,35 millioner dollar i dag, et grovt fall fra 4,125 millioner dollar hun mottok for 5 uker siden.

Det er bare det siste forutseende trekket som Pelosi har utført. Hennes tvilere vil si at hun er involvert i å skrive lovgivningen for de samme selskapene hun handler som årsaken, men det kan bare være en tilfeldighet … ikke sant?

Lovlighet

Jeg trekker frem Pelosi her fordi hun er den høyest profilerte representanten som er involvert i denne praksisen, men det er en hel haug med dem. Det har faktisk vært en av få saker begge politiske partier i USA har klart å bli enige om, morsomt nok. Kongressrepresentanter har hevdet at forbud mot aksjehandel ville hemme innsatsen for å rekruttere de beste kandidatene til jobben. Jeg lar deg bestemme om det er fornuftig.

Loven fra 2012 som krever offentliggjøring av transaksjoner fra lovgivere har gjort lite for å dempe praksisen med innsidehandel, som var hele grunnen til at den ble etablert. Bare i fjor viste en studie at 54 medlemmer av kongressen brøt loven. Selv om for å være tydelig – loven forhindrer ikke engang innsidehandel, den krever bare rapportering av transaksjoner innen 45 dager.

Nylig, etter økende offentlig press på hennes svimlende porteføljegevinster, har Pelosi gjort en omvending. Offentlig ramaskrik økte spesielt etter rapporter i begynnelsen av året hun tjente 30 millioner dollar på bullish kjøpsopsjoner av teknologiaksjer – de samme som hun var involvert i å regulere.

U-sving

Den 82 år gamle aksjestrategen har nå sagt at hun støtter et initiativ for å forby lovgivere å handle. Inntil da ser det imidlertid ut til at hun nyter aksjemarkedets gleder i mellomtiden. Og bare for å unngå tvil, igjen, er dette både republikanere og demokrater som engasjerer seg i denne praksisen.

Men det er egentlig bare én Queen of Stocks. I følge Finty har Nancy Pelosi og mannen hennes en estimert nettoverdi på 120 millioner dollar. Lønnen hennes er $223 500 årlig. Jeg synes det er rettferdig å si at aksjeforbudet ikke vil hindre henne i å sette mat på bordet.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money