Bør jeg investere i Starbucks etter Q4-resultatene?

Av:
nov 11, 2022
Listen to this article
  • Starbucks rapporterte sterke resultater for fjerde kvartal
  • Etterspørselen etter Starbucks-kaffe øker
  • Starbucks er på den dyrere siden av markedet

Starbucks Corporation (NASDAQ:SBUX) rapporterte bedre enn forventet resultater for fjerde kvartal forrige uke, og Howard Schultz, midlertidig administrerende direktør, sa at selskapet så en akselererende etterspørsel etter Starbucks-kaffe over hele verden i løpet av kvartalet.

Etterspørselen etter Starbucks-kaffe øker

Starbucks rapporterte sterke resultater for fjerde kvartal torsdag; Den totale omsetningen har økt med 3,2 % i år til 8,41 milliarder dollar, litt over forventningene, mens Non-GAAP-inntekten per aksje var 0,81 dollar (0,09 dollar bedre enn ventet).

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Globalt sammenlignbare butikksalg steg 7 % i løpet av fjerde kvartal, og det er viktig å nevne at Starbucks åpnet 763 netto nye butikker i løpet av kvartalet og avsluttet perioden med rekordhøye 35 711 butikker globalt. Howard Schultz, midlertidig administrerende direktør, sa:

Vi så en akselererende etterspørsel etter Starbucks-kaffe over hele verden i fjerde kvartal og gjennom året. Resultatene våre for 4. kvartal viser tidlige bevis på suksessen til våre amerikanske gjenoppfinningsinvesteringer.

Negativ informasjon er at sammenlignbare butikksalg i Kina falt 24 %; likevel bør investorer huske på at dette ble drevet av en nedgang på 22 % i transaksjoner på grunn av COVID-restriksjoner i viktige byer.

Starbucks er fortsatt trygge på oppsiden i Kina, kaffemarkedet i Kina er fortsatt i en veldig tidlig fase, og selskapet har en lang rullebane for vekst foran seg.

Resultater for fjerde kvartal posisjonerer Starbucks til å levere akselerert, bærekraftig, langsiktig, lønnsom vekst og verdiskaping i regnskapsåret 2023.

La oss nå ta en titt på grunnleggende. Med et pris-til-inntekt (eller «P/E»)-forhold på 26,9, er Starbucks på den dyrere siden av markedet, gitt at mange selskaper på det amerikanske aksjemarkedet for tiden har P/E-forhold under 15.

Starbucks handler til mer enn sytten ganger TTM EBITDA, og for å rettferdiggjøre sin nåværende verdivurdering, vil Starbucks måtte produsere enestående vekst langt over markedet, noe som ikke vil være lett.

Det er sant at Starbucks har økt utbytte jevnt og trutt i årevis, med en gjennomsnittlig årlig vekst på 21 % de siste ti årene, men den nåværende utbytteavkastningen på 2,3 % virker ikke attraktiv nok i den nåværende økonomiske situasjonen der US Federal Reserve fortsetter å opptre aggressivt.

Risiko/belønningsforholdet er for øyeblikket ikke godt nok for «verdi»-investorer, og hvis det amerikanske aksjemarkedet går inn i en mer betydelig korreksjonsfase, kan aksjekursen være på mye lavere nivåer.

Teknisk analyse

Starbucks-aksjene har steget de siste dagene, og foreløpig kontrollerer «okser» kursbevegelsen.

Prisen har også beveget seg over 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som absolutt er et positivt tegn; likevel bør investorer huske på at Starbucks-aksjer ikke er billige til dagens pris.

Datakilde: tradingview.com

Det nåværende støttenivået er $90, mens $100 representerer det viktige motstandsnivået. Hvis prisen faller under $90, vil det være et «salg»-signal, og vi har den åpne veien til $85.

På den andre siden, hvis prisen hopper over $100, kan neste mål være $105 eller til og med motstand som står på $110.

Sammendrag

Starbucks rapporterte bedre enn forventet resultater for fjerde kvartal forrige uke, og Howard Schultz, midlertidig administrerende direktør, sa at etterspørselen etter Starbucks-kaffe akselererer. Starbucks-aksjene har gått frem de siste dagene, men investorer bør huske på at Starbucks-aksjene ikke er billige med dagens kurs.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på kun få minutter med vår foretrukne megler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money