Er gull et godt kjøp i januar 2023?

Av:
Dec 27, 2022
Listen to this article
  • Gullprisen har steget de siste ukene
  • Inflasjonen har begynt å gi signaler om lettelser i USA
  • Det første motstandsnivået er $1850

Gullprisen har steget fra $1630 til $1824 siden begynnelsen av november 2022, og dagens pris er på $1797.

Inflasjonen har begynt å gi signaler om lettelser i USA, og på grunn av dette håper investorer at Federal Reserve kan antyde å bremse opp tempoet i renteøkningene på sine neste møter.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Det er viktig å merke seg at den viktigste kraften bak gullprisraset i løpet av 2022-året var appresieringen av den amerikanske dollaren forårsaket av den aggressive pengepolitikken fra den amerikanske sentralbanken.

Høye renter påvirket gullets status som en sikring mot økende inflasjon negativt, da de fører til høyere alternativkostnader for å beholde den ikke-avkastende eiendelen.

Hvis den amerikanske sentralbanken bremser opp tempoet i renteøkningene på sitt neste møte i januar, vil den amerikanske dollaren svekke seg, og prisen på gull vil øke over dagens nivåer. Jim Wyckoff, senioranalytiker hos Kitco Metals, sa:

Vi kommer til å se et bedre etterspørselsbilde for gull i 2023. Inflasjonen kan fortsatt være problematisk, men sentralbanker kommer til å, rundt midten av året, begynne å slippe gassen, og det vil være støttende for edelmetallmarkedene.

Scenarioet er i bedring for gull, og investorer bør også vurdere at den globale økonomien står overfor en resesjonsrisiko som kan påvirke bedriftens inntjening og aksjemarkeder. Gull anses som en trygg havn, og markedsaktører beveger seg vanligvis mot trygge havn eiendeler i nedgangstider.

Teknisk analyse

Gullprisen har steget mer enn 10 % siden begynnelsen av november og avsluttet uken på $1797. Prisen tester igjen det 10-dagers glidende gjennomsnittet, noe som absolutt er et positivt tegn og indikasjon på at “okser” kan forbli i kontroll over prisen.

Datakilde: tradingview.com

Det første motstandsnivået står på $1850, og hvis prisen hopper over denne motstanden, vil det være et fast “kjøps”-signal. Det neste kursmålet kan være motstand på $1900 eller til og med nivåer over.

Det nåværende støttenivået er $1750, og hvis prisen faller under denne støtten, kan neste prismål være rundt $1700.

Sammendrag

Gullprisen har steget de siste ukene, og vi kan se enda høyere priser i ukene fremover hvis Fed bremser tempoet i renteøkningene. Hvis prisen hopper over $1850, vil det være et signal om å handle gull, og vi har en åpen vei til motstand på $1900.