VIDEO: Hvorfor investere i gull som en del av porteføljen din?

Av:
Jan 24, 2023
Listen to this article
  • Gull har blitt sett på som en sikring mot inflasjon og en diversifisering for ens investeringsportefølje
  • Nåværende pris på $1 900 er nær rekordhøyder, ettersom verden sliter med høy inflasjon og høye renter
  • Adrian Ash, forskningsdirektør i BullionVault, blir med Dan Ashmore på Invezz-podcasten for å chatte om gull

Gull, de sier at det er en kjedelig investering, men hei – for mange investorer som nettopp har holdt ut i et brennende 2022, høres kjedelig ganske bra ut akkurat nå.

I denne nåværende verden med voldsom inflasjon, økte renter og kollapsede aksjekurser, presenterer gull seg som en veldig spennende ressurs å analysere. Spesielt ettersom markedet nå posisjonerer seg for en tidligere pivot off høye renter enn tidligere antatt.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Jeg var vert for Adrian Ash, forskningsdirektør ved BulllionVault, en av de største metallmarkedsplassene, for å diskutere alt som har med gull og investering å gjøre.

Vi pratet om den historiske ytelsen til gull, denne sære skinnende tingen som menneskeheten har vært besatt av i tusenvis av år.

I fjor tok jeg et dypdykk i prisdriverne for gull, og så på om det virkelig slo til i tider med usikkerhet eller høy inflasjon. Det er noe Adrian diskuterte mye. Diagrammet nedenfor viser hvordan gull har gjort det rimelig bra midt i markedet tilbakeslag; vi pratet om hvorfor.

Mot inflasjon er sammenhengen litt mindre klar. Vi pratet om hvorfor dette er, og hvordan gull virkelig har sporet renter – eller for å være nøyaktig, forventningene til renter – i stedet for inflasjon.

Vi kom også inn på hvordan dollarstyrke spiller inn i dynamikken, så vel som det alltid interessante geopolitiske klimaet.

Det var imidlertid ingen omgåelse av det nåværende klimaet i 2023, og hvordan det gjelder gull. Siden starten av året har markedet slått tilbake forventningene om at sentralbanker vil svinge av høye renter raskere enn tidligere antatt. Adrian og jeg diskuterte dette, og hvilke konsekvenser det får for å kjøpe gull. Merkelig nok ser det ut til at aksjeinvestorer og gull er i samme båt for øyeblikket, i håp om at Fed blir mer avventende med renteøkninger.

Det er en fascinerende tid i økonomien, og det har reelle implikasjoner for gull. Vi dekket en god del av bakken i denne episoden – hvis du vurderer å diversifisere til metaller eller er nysgjerrig på den historiske ytelsen til gull, og dets korrelasjon til andre aktivaklasser, så kan du få noe ut av det.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal, @DanniiAshmore og @BullionVault. Eller besøk www.bullionvault.com for mer informasjon.

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her: