Palantir (PLTR) inntjeningsforhåndsvisning og aksjekursprognose

Av:
Apr 29, 2024
Listen
  • Palantirs aksjekurs har gjort det bra, hjulpet av veksten i AI-virksomheten.
  • Det drar også nytte av veksten i den kommersielle virksomheten.
  • Fokuset flyttes nå til neste ukes økonomiske utgivelse.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Palantir (NYSE: PLTR) har kommet under press de siste månedene ettersom bekymringen for verdivurderingen fortsatt er. Den har også trukket seg tilbake midt i tretthet i industrien for kunstig intelligens (AI). Aksjen falt til et lavpunkt på 20,30 dollar mandag, ned fra det høyeste på 27,52 dollar hittil i år.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Palantir Technologies inntjening fremover

Copy link to section

Palantir Technologies, selskapet på 50 milliarder dollar, har vært et av de raskest voksende firmaene i USA. Dens årlige inntekter har hoppet fra 729 millioner dollar i 2018 til over 2,25 milliarder dollar i 2023.

Analytikere forventer at selskapet vil fortsette å vokse, med årlige inntekter satt til å komme til 2,7 milliarder dollar og 3,23 milliarder dollar i løpet av de neste to regnskapsårene. Det har også snudd et hjørne og blitt et lønnsomt selskap.

Palantir drar nytte av tre hovedtemaer. For det første øker land fra hele verden nå sine forsvarsutgifter ettersom geopolitisk risiko øker. I USA forventes forsvarsutgiftene å komme opp i over 1 billion dollar i løpet av de neste årene.

Denne utviklingen er viktig fordi Palantir genererer betydelige pengesummer i forsvarsindustrien. Også globale risikoer forventes å fortsette å øke i de kommende årene, og øke inntektene.

For det andre drar selskapet nytte av den økende etterspørselen etter verktøyene for kunstig intelligens blant selskaper og myndigheter. Endelig tar flere selskaper i bruk teknologien for å øke markedsandelen.

De siste resultatene viste at selskapets kommersielle inntekter økte med 32 % på årsbasis i 4. kvartal til 284 millioner dollar. Statens inntekter økte med 11 % til 324 millioner dollar. I fremtiden forventer analytikere at den kommersielle virksomheten vil være større enn forsvarssektoren.

Når vi ser fremover, vil den neste viktige katalysatoren for Palantir-aksjen være de økonomiske resultatene som er planlagt mandag neste uke. Disse tallene vil gi mer farge om ytelsen i Q1.

Gjennomsnittlig estimat er at selskapets inntekter steg med 19 % til 625 millioner dollar mens inntektene per aksje steg til 0,08 dollar.

Fortsatt er hovedbekymringen for Palantir at det er alvorlig overvurdert siden dette er et selskap på 50 milliarder dollar og inntektene i 2025 er estimert til å komme inn på 3 milliarder dollar i 2025. Det gir en fremtidig pris-til-salg på 16,6, som er betydelig.

Palantir aksjekurs prognose

Copy link to section
Palantir stock

PLTR-diagram av TradingView

Det daglige diagrammet viser at PLTR-aksjen har gjort det bra de siste månedene. Nylig har den imidlertid trukket seg tilbake fra toppnivået på $27,5 til nåværende $22,85. Den har også beveget seg litt over 50-dagers og 25-dagers eksponentielle glidende gjennomsnitt.

Aksjen har også kommet tilbake over nøkkelmotstanden på $21,80, den høyeste svingningen i november i fjor. Samtidig har Relative Strength Index (RSI) beveget seg over nøytralpunktet ved 50.

Derfor, på dette stadiet, er utsiktene for PLTR-aksjekursen nøytrale foran inntjeningen 5. mai. De viktigste støtte- og støttenivåene å se på vil være på $20 og $25. Et brudd under $20 vil peke på flere ulemper, mens et trekk over $25 vil åpne muligheten for at det kan stige til toppnivået på $27,52.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Teknologi