BYND aksjekurs og den døende plantebaserte kjøttindustrien

Av:
May 9, 2024
Listen
  • Beyond Meats aksjekurs har krasjet kraftig etter å ha publisert svake resultater.
  • Selskapet signaliserte at den plantebaserte industrien er i ferd med å avta.
  • Den publiserte også langsom inntektsvekst og høyere tap.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Beyond Meat (NASDAQ: BYND) aksjekursen har vært i en sterk bullrun da den steg med 40 % mellom 25. april og 6. mai. Det fikk deretter en kraftig reversering onsdag etter at selskapet publiserte svake økonomiske resultater. Den falt til et lavpunkt på $7,12, ned med 13,4% fra det høyeste punktet denne måneden.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Den plantebaserte kjøttindustrien sliter

Copy link to section

Beyond Meat er en av de beste forstyrrende stoffene i næringsmiddelindustrien. Det er den største aktøren i den plantebaserte industrien, som noen analytikere mener er fremtiden for mat.

En studie fra Grand View Research viste at industriens markedsstørrelse ble verdsatt til 4,4 milliarder dollar, og at den ville ha en CAGR på over 24 % innen 2030. Denne trenden vil bli drevet av unge mennesker som er mer bekymret for dyremishandling og klimaendringer.

Realiteten er imidlertid at industrien ikke har det bra siden de fleste fortsatt foretrekker animalsk kjøtt. Data fra USDA har stadig vist at kjøttforbruket i USA har vokst, om enn i et lavere tempo.

Samtidig viser inntjeningen til nøkkelbedrifter at momentumet avtar. Beyond Meats inntekter kom inn på 343 millioner dollar i 2023, ned fra 418 millioner dollar året før. Det årlige tapet hoppet til 338 millioner dollar i 2023 fra 366 millioner dollar året før.

Det er ikke alene. Oatly, et Oprah Winfrey-støttet selskap som lager plantebasert melk, hadde et nettotap på over 417 millioner dollar i 2023, en økning fra 392 millioner dollar året før. Den årlige inntektsveksten avtok til 8,4 %, ned fra 106,5 % i 2020.

Det er mot dette bakteppet at Beyond Meat publiserte svake økonomiske resultater onsdag. Inntektene falt fra $92,2 millioner i Q1’23 til over $75 millioner i Q1’24. Nettotapet kom også inn på 54 millioner dollar, høyere enn hva analytikere forventet.

Selskapet tilskrev denne ytelsen til en nedgang i volum og høyere rabatter som påvirket prisingen. Beyond Meat bemerket også at den internasjonale virksomheten slet ettersom salget stupte med over 12 %. I en uttalelse aksepterte firmaet at sektoren var avtagende og bemerket at salget ville bli påvirket av :

«Pågående, ytterligere svekket etterspørsel i plantebasert kjøttkategori, inflasjon og høye renter og bekymringer om sannsynligheten for en resesjon, blant annet

Utfordringen for Beyond Meat er at det er i en bransje som sliter, noe som forklarer behovet for økt rabatt. Det er også en stor mulighet for at den vil trenge å skaffe penger ettersom reservene minker.

Det endte kvartalet med 157 millioner dollar i kontanter og tilsvarende, ned fra 190 millioner dollar i desember i fjor. Hvis underskuddet fortsetter, som de fleste analytikere forventer, vil selskapet måtte hente inn kontanter enten senere i år eller tidlig neste år.

Beyond Meat aksjekursanalyse

Copy link to section
BYND stock

BYND-diagram av TradingView

BYND-aksjekursen fikk et sterkt comeback da investorene kjøpte nedgangen. Denne tilbakegangen skjedde etter at den dannet et dobbeltbunnsmønster til $5,97. I de fleste tilfeller er dette et av de mest bullish mønstrene i markedet. Det dannet til og med et lite bullish flaggmønster, som er et populært fortsettelsestegn.

Disse inntjeningene betyr at selskapet er i mer trøbbel enn hva de fleste analytikere og investorer hadde forventet. Som sådan er det en mulighet for at aksjen vil fortsette å falle ettersom selgere målretter nøkkelstøtten til $5,97, som er omtrent 16,2% under torsdagens åpning.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Mat og drikke