Mening: Her er grunnen til at Coinbase bør kjøpe Robinhood

Av:
May 10, 2024
Listen
  • Coinbase publiserte sterke økonomiske resultater, hjulpet av kryptoboomen.
  • Robinhood publiserte også sterke kvartalsresultater etter hvert som aksjene steg.
  • Coinbase vil dra nytte av å kjøpe Robinhood ved å diversifisere til aksjer.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Coinbase ( NASDAQ: COIN ) og Robinhood ( NASDAQ: HOOD ) aksjekurser er i en bedringsmodus etter å ha stupt kraftig mellom slutten av 2021 og 2023. Robinhoods aksjer har steget med 129 % fra det laveste punktet i 2022, mens COIN har steget med over 510 %.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

COIN vs HOOD

HOOD vs COIN aksjer

Robinhood og Coinbase er flotte selskaper

Copy link to section

Coinbase og Robinhood er noen av de mest populære fintech-selskapene blant unge mennesker i USA. Robinhood har fullstendig revolusjonert aksjemeglerbransjen, først ved å introdusere provisjonsfri handel og 24-timers handel.

Coinbase, på den annen side, er den største kryptobørsen i USA, og håndterer milliarder av dollar i handler hver dag. Det overvåkes av Securities and Exchange Commission (SEC) og revideres av Deloitte.

Jeg tror at Coinbase bør kjøpe Robinhood, en avtale som vil skape en finanstjeneste med nesten 5 milliarder dollar i årlig omsetning. Det ville også ha over 300 milliarder dollar i eiendeler under varetekt (AUC).

Coinbase har lett råd til å håndtere transaksjonen. Den har en markedsverdi på 50 milliarder dollar mens Robinhood er verdsatt til rundt 14,5 milliarder dollar. Den har også over 6,7 milliarder dollar i kontanter og kortsiktige investeringer og rundt 4,2 milliarder dollar i langsiktig gjeld.

Som sådan kan selskapet finansiere transaksjonen gjennom en kombinasjon av aksjer, kontanter på hånden og lån.

Hvorfor COIN og HOOD-sammenslåingen gir mening

Copy link to section

Kombinasjonen ville være ideell av tre hovedgrunner. For det første ville Coinbase og Robinhood ha betydelige synergier, spesielt på teknologisiden. De to selskapene vil kunne dele utviklere siden deres tjenester er komplementære.

Mens Robinhood er kjent for aksjehandel, er det også en stor aktør i kryptoindustrien. De siste resultatene avslørte at Robinhoods kryptohandelsvolum steg med 224 % til over 36 milliarder dollar i kryptohandelsvolum.

For det andre ville kjøp av Robinhood hjelpe Coinbase med å takle den sesongmessige karakteren til kryptoindustrien. Historien viser at digitale mynter går gjennom lengre perioder med “vinter” og “sommer”, en situasjon som skader Coinbase og andre børser.

For eksempel, mens volumet av kryptovaluta økte i Q1, viser data at det har falt hardt nå som Bitcoin ikke har gått noen vei de siste tre månedene.

For det tredje vil kombinasjonen hjelpe de to kombinene med å øke sine tilbakevendende inntekter. Robinhoods gullprodukt genererte 35 millioner dollar i inntekter mens Coinbase sine abonnements- og tjenesteinntekter steg til over 510 millioner dollar.

Avtalen vil også være til fordel for Robinhood, et selskap som konkurrerer med storheter som Fidelity, Schwab og Morgan Stanley gjennom E-Trade-merket.

For å være tydelig: Coinbase og Robinhood har ikke kunngjort planer om å kombinere, og det er uklart om sistnevnte vil være åpen for et utkjøp.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Markedsanalyse Teknologi