Wix aksjekursutsikter etter Squarespaces oppkjøp

Av:
May 14, 2024
Listen
  • Permira kjøper Squarespace i en avtale på 6,9 milliarder dollar.
  • Squarespace er en ledende konkurrent til Wix.
  • Oppkjøpet betyr at Wix også kan bli et utkjøpsmål.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen på Wix ( NASDAQ: WIX ) kom i søkelyset mandag etter at Permira, et London-basert private equity-selskap, kjøpte Squarespace ( SQSP ) i en transaksjon på 6,9 milliarder dollar i kontanter. Den steg med over 3 % da Squarespace økte med over 13 %.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Squarespaces oppkjøps implikasjon for Wix

Copy link to section

Squarespace og Wix er noen av de største nettstedbyggerne globalt, med millioner av brukere fra hele verden. De andre store aktørene er selskaper som GoDaddy, Weebly og WordPress. Wix og Squarespace har en markedsverdi på henholdsvis over 6,8 milliarder dollar og 5,25 milliarder dollar, noe som betyr at Permira betalte en stor premie.

De to selskapene har en enkel forretningsplan. Wix tjener penger gjennom reklame og annonser mens Squarespace tar et gebyr for alle nettsteder på plattformen. Som et resultat har Wix over 200 millioner annonsestøttede og premium-brukere.

Målet er å la folk begynne å bygge nettsidene sine i gratispakken og deretter oppgradere etter hvert som sidene deres blir populære.

I tillegg tjener disse selskapene også penger gjennom andre tilnærminger som transaksjonskostnader for e-handel, domenesalg og salg av økosystemapper.

Investorer elsker disse selskapene av flere grunner. For det første har de lav churn, spesielt blant sine store kunder. For det andre har de høye bruttomarginer og rom for å øke fortjenestemarginene sine. Squarespace og Wix har brutto fortjenestemarginer på henholdsvis 76 % og 67 %. For det tredje har disse selskapene forutsigbare inntekter.

Squarespaces oppkjøp innebærer at Wix sannsynligvis er undervurdert og at det også kan bli et overtakelsesmål. Dessuten genererer Wix høyere inntekter og fortjeneste enn Squarespace og har rom for forbedring.

Data fra SeekingAlpha viser at Wix hadde 1,56 milliarder dollar i inntekter (TTM) mens Squarespace hadde 1,06 milliarder dollar. Deres inntekter per aksje var $27,48 og $7,7 mens nettoinntekten deres var henholdsvis $33,14 millioner og minus $7,44 millioner.

I tillegg har Wix over 962 millioner dollar i kontanter og 996 millioner dollar i gjeld, mens Squarespace har 288 millioner dollar i kontanter og 664 millioner dollar i gjeld. Dette betyr at Wix har en bedre balanse enn Squarespace. Den har et strømforhold på 1,36 mot Squarespaces 0,70.

Videre hadde Wix en netto driftskontantstrøm på 248,25 millioner dollar mot Squarespaces 252 millioner dollar. Det har et større rom for å øke dette tallet siden det hadde over $63 millioner i kapitalutgifter mens SQSP hadde $17 millioner.

Wix handler også til en rabatt med tanke på at den har en 1-års PE-ratio på 25,11 mens Squarespace har 33,8. Dette er sannsynligvis fordi Wix vokser i et lavere tempo enn SQSP.

Wix aksjekursutsikter

Copy link to section
Wix stock

WIX-diagram av TradingView

Når vi ser på det daglige diagrammet, ser vi at Wix-aksjen har vært under press de siste ukene. Den falt fra årets høyeste på $146,17 til et lavpunkt på $117,37, en tilbakegang på 20%.

Aksjen har nå tatt seg opp igjen etter Squarespace-oppkjøpet. Det har holdt seg over 100-dagers glidende gjennomsnitt. Derfor, på kort sikt, vil det sannsynligvis forbli på kanten mens tradere venter på neste inntjening, satt til 20. mai.

Analytikere forventer at inntektene vil komme inn på $417 millioner, en økning fra Q4s $403 millioner. Det ga inntekter på 374 millioner dollar i samme kvartal i 2023. Wix har lang erfaring med å slå analytikeres anslag.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Markedsanalyse Teknologi