Plug Power aksjekursanalyse: støtte for turbulens

Av:
May 20, 2024
Listen
  • Plug Powers aksjer hoppet kraftig etter å ha mottatt sin betingede lånegaranti.
  • Selskapet vil nå motta over 1,66 milliarder dollar fra myndighetene.
  • Den signerte også en avtale med Allied Green Ammonia i Australia.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Plug Power ( NASDAQ: PLUG ) steg kraftig forrige uke etter at Department of Energy (DoE) godkjente en lånegaranti på 1,66 dollar til selskapet. Den økte også etter at selskapet signerte en avtale med Allied Green Ammonia for elektrolysørprosjektet.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

PLUGs aksje hoppet til en topp på $4,87 på tirsdag og slettet deretter de fleste av disse gevinstene og slo seg ned til et lavpunkt på $3,25 på fredag. Dette tilbakeslaget har trukket markedsverdien til over 2,4 milliarder dollar.

Plug Power gjør fremskritt

Copy link to section

Plug Power, et ledende selskap i hydrogenindustrien, har gjort store fremskritt de siste månedene. Prikken over i-en var beslutningen fra DoE om å godkjenne en lånegaranti på 1,6 milliarder dollar som en del av inflasjonsreduksjonsloven (IRA).

Den innsamlingen bekreftet synet om at regjeringen er forpliktet til å bli en ledende aktør i hydrogenenergiindustrien. Det vil også hjelpe selskapet å fortsette å utvide sin infrastruktur etter å ha blåst milliarder av dollar det siste tiåret.

Plug Power har også tatt i bruk anleggene i Georgia og Tennessee, som produserer rundt 25 tonn per dag (TPD). Det jobber også med fabrikken i Louisiana, som skal settes i drift senere i år. Anlegget vil tilføre ytterligere 15 tonn hydrogen til sin daglige produksjon.

Nyere data viser at prisen på hydrogen i USA var rundt 4830 dollar per tonn, noe som betyr at selskapet vil tjene nesten 200 000 dollar per dag.

I tillegg har Plug Power stoppet sine andre prosjekter i New York og Texas mens de ser etter mer finansiering. Tidligere har selskapet brukt betydelige pengesummer og stått overfor store forsinkelser i å fullføre prosjektene sine.

Utfordringen for Plug Power er likevel hvordan å skalere virksomheten sin lønnsomt uten å trenge ekstra kapital. De siste resultatene viste at Plug Powers inntekter kom på 120,3 millioner dollar mens bruttomarginene ble redusert.

Den rapporterte også et nettotap på 295 millioner dollar, noe som bringer det totale tapet de siste fem månedene til over 1,6 milliarder dollar. Ser man på balansen, sank dens totale kontanter og kortsiktige investeringer fra 1,6 milliarder dollar i Q1’23 til 172 millioner dollar i siste kvartal.

Derfor, selv om selskapet reduserer kostnadene, er det en mulighet for at det må øke ekstra kostnader i 2026 og 2027.

Plug Power aksjekursprognose

Copy link to section
Plug power stock

PLUG-diagram av TradingView

PLUG-aksjekursen bunnet på $2,22 i år, hvor den ikke klarte å bevege seg under i januar og mai. Den tok seg deretter tilbake i forrige uke etter DoE-beslutningen om lånegarantien. Da den hoppet, beveget aksjen seg over den synkende trendlinjen vist i svart.

Det konsolideres også ved 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA). Aksjen har også beveget seg under det andre motstandspunktet til Woodie-pivotpunktet.

Derfor er utsiktene fortsatt bearish, med neste punkt å se er pivotpunktet på $2,60. Denne visningen vil bli ugyldig hvis aksjen hopper over det andre motstandspunktet på $3,85.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Energi og kraft Markedsanalyse