Appelsinjuice prisanalyse: forvent saftig avkastning fremover

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Prisoppgangen for appelsinjuice fikk fart denne måneden og har nådd rekordhøye.
  • Analytikere ved Rabobank anslår at 40 % av alle Brasils trær har den grønne sykdommen.
  • Den amerikanske appelsinproduksjonen har også falt kraftig de siste årene.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Appelsinjuiceprisen fortsatte sin bullish momentum denne uken da investorene fokuserte på den endrede etterspørsels- og tilbudsdynamikken. Data fra TradingView viser at prisen på frossen appelsinjuicekonsentrat steg til rundt 500 dollar, høyere enn den laveste prisen på 290 dollar hittil i år. Den har steget med over 440 % fra det laveste punktet i 2020.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Etterspørsels- og tilbudsdynamikk

Copy link to section

Prisen på appelsinjuice har skutt i været de siste årene midt i den pågående etterspørsels- og tilbudsdynamikken. Industrien har holdt seg i et forsyningsunderskudd på grunn av værrelaterte hendelser og sykdom i nøkkelland som USA og Brasil.

I USA sliter industrien fortsatt etter orkanen Irma, som skjedde i 2017 og ødela de fleste appelsintrærne i landet. Produksjonen har vært i en sterk nedadgående trend siden den gang, og den vil forbli i underskudd.

De siste dataene viste at Floridas appelsinproduksjon har fortsatt å falle. All appelsinproduksjon falt med 5 % fra mars-prognosen, og trenden kan fortsette i årene som kommer.

Det er tegn på at mange appelsinbønder i Florida har begynt å plante flere appelsintrær for å dra nytte av den nylige prisen. Men i motsetning til avlinger som mais og soyabønner, tar det flere år før appelsinlunder begynner å produsere.

Den andre utfordringen for appelsin er at Brasil, den største appelsinprodusenten, går gjennom store utfordringer. Senest bemerket en rapport fra Rabobank at over 40 % av alle appelsintrær i landet lider av grønnere. Dette er en alvorlig sykdom som til slutt dreper appelsintreet.

Brasil-bønder har også slitt på grunn av høyere temperaturer og lavere nedbørsnivåer de siste årene. Som jeg har skrevet tidligere, forventer analytikere at appelsinproduksjonen i Brasil falt med en fjerdedel i Q1 til 232 millioner bokser.

Derfor vurderer mange appelsinproduserende selskaper alternativer, med japanske firmaer som flytter til mandariner. Det er uklart om denne overgangen vil fungere på sikt.

Prisprognose for appelsinjuice

Copy link to section
orange juice

Oransje diagram av TradingView

Det ukentlige diagrammet viser at prisen på appelsinjuice har vært i en sterk stigende trend de siste årene. Den har steget fra rundt $90 i 2020 til nesten $500. Senest har den steget over det avgjørende motstandspunktet på $428,45, den høyeste svingningen i mars i år. Den har nå ugyldiggjort et dobbelt-topp-mønster.

Appelsinjuice har steget over 50-ukers og 100-ukers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA). Oscillatorer som Relative Strength Index (RSI) og MACD har fortsatt å stige, noe som signaliserer at den har et bullish momentum.

Derfor har oransje mer oppside ettersom forsyningsunderskuddet fortsetter. Hvis dette skjer, vil kraftfôrets pris hoppe til rundt $550 i løpet av de kommende månedene.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Handelsvarer Landbruksvarer Markedsanalyse