AMD-aksjekursprediksjon: Kan den øke til $200 igjen?

Av:
Jun 12, 2024
Listen
  • AMD avduker nye AI- og datasenterprodukter.
  • Analytikerrangeringer blandet; noen optimistiske, andre forsiktige.
  • Teknisk nøkkelnivå: Trenger breakout over 100-dagers MA.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjer i Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ:AMD) har opplevd betydelig volatilitet de siste månedene. Etter å ha steget til over 220 dollar per aksje i mars i år, har aksjen falt til under 150 dollar og handles nå til 160 dollar. Halvledergiganten, kjent for sin innovative dyktighet og konkurransefortrinn, møter både muligheter og utfordringer når den navigerer gjennom et raskt utviklende markedslandskap.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Nylige produktlanseringer

Copy link to section

Nylig avduket selskapet en serie nye produkter og fremskritt på Computex 2024-messen. Disse inkluderer AMD Instinct MI325X-akseleratoren og den kommende MI350-serien, som lover betydelige generasjonsøkninger i AI-slutningsytelse.

AMD forhåndsviste også sine femte generasjons EPYC-serverprosessorer, som forventes å lanseres i andre halvdel av 2024, med sikte på å forbedre effektiviteten og ytelsen i datasentre.

Analytiker synspunkter og rangeringer

Copy link to section

Analytikernes meninger om AMD har vært varierte. Morgan Stanley har nylig nedgradert AMD og flyttet ratingen til Equal Weight fra Overweight, med henvisning til begrenset potensial for oppoverrevisjoner i AI-inntektsprognoser og høy verdsettelse i forhold til jevnaldrende som Nvidia og Broadcom.

Omvendt opprettholdt Raymond James en Outperform-rating, noe som gjenspeiler optimisme om AMDs strategiske initiativer og produktpipeline, spesielt i AI- og datasentermarkedene. Analytiker hos Citi forblir også optimistisk, og forventer at AMD skal ta 10 % av datasenterets GPU-marked, og de gjentok nylig sin Buy-vurdering med et prismål på $176.

Forretningsgrunnlag og fremtidsutsikter

Copy link to section

AMDs forretningsgrunnlag er fortsatt robuste, drevet av en mangfoldig produktportefølje og strategiske investeringer i AI og datasentre. Introduksjonen av 5. generasjons EPYC-serverprosessorer og Ryzen AI 300-serien fremhever AMDs forpliktelse til innovasjon og ytelsesledelse.

Selskapet kapitaliserer også på oppkjøpet av Xilinx, og forbedrer sine evner innen adaptiv og innebygd databehandling, som forventes å drive fremtidig vekst i bil- og industrimarkedene.

Utfordrende landskap

Copy link to section

Konkurranselandskapet for AMD er hardt, med betydelig rivalisering fra Nvidia og Intel. Nvidia fortsetter å dominere AI GPU-markedet med sine avanserte produkter og omfattende økosystem, mens Intel gjør fremskritt med sine AI-akseleratorer og integrerte løsninger.

I tillegg utgjør AWS en formidabel utfordring med sine tilpassede AI-brikker og omfattende AI-tjenester. Når vi analyserer AMDs nylige ytelse og strategiske initiativer, er det klart at selskapet er godt posisjonert for å kapitalisere på den økende etterspørselen etter AI og datasenterløsninger. Veien videre er imidlertid også full av utfordringer, inkludert høye investorforventninger og intens konkurranse.

La oss nå rette oppmerksomheten mot diagrammene og høre hva de har å si om AMDs aksjekursbane. Denne tekniske analysen vil gi ytterligere innsikt i om AMDs aksjer kan øke til $200 igjen, og gir et omfattende bilde av den potensielle markedsytelsen.

Motstand over 100-dagers MA

Copy link to section

Etter å ha tatt en rask stigning fra $100-nivåer til over $220 mellom november 2023 og mars i år, falt aksjen kraftig til under $150. Den prøvde å komme tilbake, men har møtt betydelig motstand som har beveget seg over 100-dagers glidende gjennomsnitt.

AMD-diagram av TradingView
Hvis AMD-aksjen må gå over $200 igjen, må den først gi et avgjørende utbrudd over 100-dagers glidende gjennomsnitt. Så lenge den forblir under den, vil aksjen forbli svak. Derfor må investorer som er positivt innstilt på aksjen avstå fra å kjøpe den med mindre den stenger over 100-dagers glidende gjennomsnitt i 2 påfølgende dager.

Traders som er bearish på aksjen, kan imidlertid shorte den på det nåværende nivået mens de holder et stop loss over den nylige svingningen på $175. Hvis det nedadgående momentumet vedvarer, kan det ta aksjen tilbake til $134-nivåer, hvor bearish tradere kan bokføre fortjeneste.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Verden