Lululemon rapporterar 67,14 miljoner pund i nettoresultat under andra kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
september 9, 2020
  • Lululemon rapporterar ett nettoresultat på 67,14 miljoner pund under andra kvartalet.
  • Intäkterna uppgick till 698,42 miljoner pund och den justerade vinsten per aktie till 57,24 pence.
  • Lululemon gav inte prognos för framtiden på grund av osäkerheten kring Covid-19.

Lululemon Athletica Inc. (NASDAQ: LULU) publicerade en starkare resultatrapport än förväntat för sitt andra kvartal på tisdag. Företaget avstod däremot att göra en prognos för framtiden på grund av osäkerheten kring Covid-19-pandemin. VD Calvin McDonald uttryckte ändå sitt förtroende för att företaget kommer att visa motståndskraft under andra halvåret:

”Vi är försiktigt optimistiska vad gäller andra halvåret när vi fortsätter att navigera i den osäkra miljön.”

Lululemon’s Q2-resultat jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sportklädeshandlaren sa att nettointäkterna under andra kvartalet uppgick till 67,14 miljoner pund, vilket motsvarar 51,05 pence per aktie. Under samma kvartal förra året rapporterade Lululemon en betydligt högre nettoinkomst på 96,69 miljoner pund eller 74,26 pence per aktie. Under första kvartalet sjönk Lululemons försäljning med 17%, enligt rapporten som publicerades i juni.

Den justerade vinsten för företaget låg på 57,24 pence per aktie under det senaste kvartalet. Vad gäller intäkterna rapporterade Lululemon 698,42 miljoner pund under andra kvartalet jämfört med 683,34 miljoner pund under motsvarande kvartal förra året. Tidigare i år i juni spenderade Lululemon 387 miljoner pund för att förvärva fitnessföretaget MIRROR.

Analytiker hade förutspått lägre intäkter på 653,5 miljoner pund under andra kvartalet och en vinst på 43,32 pence per aktie, enligt FactSet. För det tredje kvartalet förväntar sig analytikerna en vinst per aktie på 72,71 pence per aktie och intäkter på 756,20 miljoner pund.

Lululemon rörelsemarginal sjönk till 13,8% under andra kvartalet

Lululemon lyfte också fram en årlig minskning på 80 punkter för sin bruttomarginal till 54,2%. Rörelsemarginal under andra kvartalet uppgick till 13,8%, vilket innebär en massiv nedgång på 520 baspunkter på årsbasis.

Aktierna i företaget störtade 6,5% under efterhandeln på tisdag. Lululemon Athletica handlas nu till 253,72 pund per aktie. Årets lägstanivå hittills, på 107,52 pund per aktie, kom i mars när Covid-19 tvingade företaget att tillfälligt stänga sina butiker. Läs mer om hur du väljer vinnande aktier.

Lululemon börjat året på 180,56 pund per aktie på aktiemarknaden. I skrivande stund har sportklädeshandlaren från Vancouver ett marknadsvärde på 35,23 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 79,24.