Cardano (ADA) närmar sig 10 cent efter 19-procentig ökning

Författad av: Ali Raza
september 27, 2020
  • Cardano steg kraftigt i slutet av juli och nådde en ny högstanivå för året.
  • En stark korrigering i mitten av augusti förde tyvärr tillbaka mynted ned till stödet vid 0,08 dollar.
  • ADA lyfte i en ny våg som tog det nära 0,1 dollar, men det verkar som att en ny korrigering redan har inletts.

Priset på Cardano (ADA) har sett en kraftig uppgång de senaste dagarna efter att ett nytt rally har drivit upp kryptomarknaden. Medan majoriteten av toppmynten bara har sett mindre ökningar har ADA lyckats lyfta med nästan 20% – innan en korrigering tog vid.

Cardano 2020

Tidiga 2020 såg en kraftig prisuppgång för många kryptovalutor och även Cardanos resultat var positivt under de första månaderna. Det var dock ingenting mot vad som väntade runt hörnet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Myntet inledde året med ett så lågt pris som 0,033 dollar mera aktie, men påbörjade sin klättring redan från den 1 januari. När tjurrusningen nådde sin topp runt den 14 februari låg ADA på imponerande 0,06 dollar.

I mitten av mars sjönk däremot priset under januarinivån till 0,022 dollar. Men återhämtningen började ganska snabbt och så småningom inleddes en kraftig prisuppgång som nådde sin topp i slutet av juli.

Under de kommande fyra månaderna – mellan mitten av mars och slutet av juli – fortsatte ADAs aktiekurs att peka spikrakt uppåt. Det kämpade med motstånd här och där, men bara ett fåtal stoppade det under en något längre period. Det inkluderar det vid 0,08 dollar, det vid 0,12 dollar, och slutligen det vid 0,125 dollar.

ADA lyckades bryta över en kort stund och nådde sin topp på 0,15 dollar, även om priset snabbt sjönk igen till 0,145. Många rusade för att köpa (Cardano) ADA efter att den kraftiga ökningen hade gjort det till en utmärkt investering.

Tyvärr kunde ADA inte bryta över detta motstånd. Försöken pågick fram till mitten av augusti, då prisnedgången istället började. Korrigeringen som inträffade under sensommaren tryckte ned myntet hela vägen till 0,08 dollar, vilket var den botten som ADA slog i för bara några dagar sedan.

Sedan, den 24 september, lyftes myntet av en ny stark våg tillbaka mot 0,1 dollar. Tyvärr misslyckades ADA att nå denna nivå innan en ny korrigering ägde rum, och i skrivande stund är myntet återigen på väg ned.