Air France säger att dess intäkter rasade med 70% i augusti

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 30, 2020
  • Air France säger att dess intäkter rasade med 70% i augusti.
  • Flygbolagets dagliga kontantförbränning uppgår fortfarande till 105.5 miljoner kronor.
  • Air France ingick nyligen ett nytt transatlantiskt samarbete.

VD Anne Rigail från Air France (EPA: AF) berättade på onsdagen för Corriere della Sera (italiensk tidning) att lufttrafikföretaget såg en massiv inkomstnedgång på 70% i augusti. På grund av Coronavirus-pandemin som fortfarande kraftigt begränsar passagerarantalet kunde dess interkontinentala rutter endast fylla ca 30% av platserna i augusti.

Dess moderbolag, Air France-KLM, rapporterade en nedgång på cirka 1,5% i pre-market handel i onsdags. Men aktien hoppade mer än 3% på den öppna marknaden. Vid ett pris per aktie på £2,66 är aktierna i företaget för närvarande på en rekordlåg nivå. Air France-KLM handlades till £9,34 per aktie i början av året.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som jämförelse var dess resultat något positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på ungefär 10%. I skrivande stund har det fransk-holländska flygbolagets förvaltningsbolag ett börsvärde på drygt 13 miljarder kronor.

Air Frances dagliga kontantförbränning ligger på ca 105.5 miljoner kronor

Rigail betonade också på onsdagen att flygbolagets dagliga kontantförbränning fortfarande låg på en oroväckande nivå på dryga 105.5 miljoner kronor. Men VD:n uttryckte förtroende för att Air France var fast beslutet att utforska sätt att minimera sina förluster.

Air France ingick ett nytt transatlantiskt samarbete nyligen med Virgin Atlantic och Delta Air Lines. Rigail bad också Italiens Alitalia att ansluta sig till partnerskapet, även om det kan bli på en lägre nivå. Enligt ett tillkännagivande i juni planeras Alitalia att nationaliseras och lanseras som ett offentligt företag senare i år.

Enligt VD Rigail:

”Alitalia är en långvarig partner och vi kommer att föreslå dem att gemensamt samarbeta som associerad medlem. Jag vill upprätthålla en stark relation med dem. ”

Rigail säger att det inte finns några planer på att investera i Alitalia

Rigail bekräftade dock att det för närvarande inte finns några planer på att investera i det största italienska lufttrafikföretaget. I sitt uttalande i slutet av juni tillkännagav VD planer på att avskeda 6500 arbetare under de kommande två åren för att dämpa det ekonomiska slaget från Coronavirus-pandemin.

VD i moderbolaget Air France-KLM, Ben Smith, sa också förra veckan att räddningspaketet på 105.2 miljarder kronor från franska och nederländska regeringar var otillräckligt och kommer inte att stödja utsatta transportföretag i mer än ett år. Air France-KLM kämpar för närvarande med nya gröna skatter utöver de virusrelaterade utmaningarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust