BMA ger Bittrex Global klartecken att driva kryptobörs i Bermuda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 2, 2020
  • Licensen låter Bittrex Global erbjuda kryptotjänster i eller från BMA:s ansvarsområde.
  • Enligt Bermudas premiärminister David Burt visar detta drag Bermuda är en kryptovänlig nation.
  • Bittrex Globals mål är att öppna ett kontor i Bermuda och anställa tre personer före slutet av 2020.

Bermuda Monetary Authority (BMA) har beviljat Bittrex Global Ltd. en s.k. klass F-licens för digitala tillgångar. I ett pressmeddelande den 30 september konstaterar Bittrex Global driva att det nu är fritt fram för företaget att driva sin kryptobörs i eller från Bermuda under BMA:s ansvarsområde. Bittrex Global kommer också att erbjuda en ytterligare gateway för globala konton.

Enligt pressmeddelandet siktar Bittrex Global på att introducera nya kryptotjänster, som t.ex. terminer, via sitt Bermuda-nav. Det kommer dock kräva ytterligare godkännande från BMA.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bittrex Globals VD Tom Albright kommenterade:

”Hela kryptoindustrin handlar om att blicka framåt. Att arbeta med Bermudas regering och BMA och bli del av ännu ett regelerande community med fokus på innovation är extremt spännande och är ett viktigt steg för att öka kryptos genomslag på alla nivåer i finansbranschen. ”

Skapa en lämplig miljö för kryptoinnovation

Att locka Bittrex Global till Bermuda var ett stort steg, enligt Bermudas premiärminister David Butt, eftersom börsen hör till de bästa kryptobörserna i världen och dess beslut att expandera i Bermuda visar att landets strategi för krypto fungerar. Bermudas regering och BMA har arbetat för att positionera landet som ett kryptovänligt nav. Tack vare det tror Burt att Bittrex Global kommer att kunna bidra till innovationen inom kort.

Bermudas kryptovänliga hållning härstammar från landets Digital Assets Business Act of 2018 (DABA), som erbjuder ett omfattande ramverk för att reglera kryptotjänster. Det inkluderar utfärdande av digitala tillgångar, försäljning och inlösen, börsverksamhet och förvaringstjänster.

DABA:s regler och tillsyn skyddar kunder från företagslednings-, säkerhets- och förvaringsrisker. Utöver detta skyddar lagen mot internationell brottslig verksamhet i linje med standarderna för Financial Action Task Force (FATF).

Öppnar för att Bittrex kan växa

Enligt Stephen Stonberg, Bittrex Globals CFO och COO, kommer skapandet av en Bermuda-reglerad börs att öppna för fler användare som kan investera, handla och utöka sina portföljer i en kompatibel och väl reglerad miljö.

Stonberg tillade att:

”Många regeringar runt om i världen har varit långsamma att införliva det nödvändiga lagliga regelverk som krävs för digitala tillgångsföretag och krypto, men Bermuda har varit en av ledarna inom innovation inom regelverk. Bermudas regerings concierge-tjänst har gjort processen att starta vår verksamhet i Bermuda sömlös. Att ha en enda kontaktpunkt inom regeringen som sköter alla interaktioner har varit uppfriskande.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust