Shenzhen-börsen syftar till att lansera blockchain-drivna trades

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 3, 2020
  • Den blockchain-drivna affären syftar till att förenkla handeln med onoterade privata företag.
  • Shenzhen-börsen startade detta projekt som en del av Beijing Regional Trading Center.
  • Shanghai-börsen avser också att genomföra en pilot för blockchain-backad handel.

Shenzhen-börsen, en av de största börserna i den asiatiska Stillahavsregionen, planerar att lansera en blockchain- lösning för att effektivisera handeln med onoterade företag i den privata sektorn. En rapport presenterade den här nyheten den 2 oktober och noterade att börsen skapade denna plattform som en del av Peking Regionala Trading Center. Enligt uppgift kommer Beijing Fourth Board Market (BFBM), stadens regionala aktiemarknad att hjälpa till att styra denna plattform.

Enligt rapporten syftar båda grupperna till att integrera blockkedjan för att minimera kostnaden för informationsasymmetri, standardisera företagens kapitalförvaltning och utföra funktionen av marknadsandelar effektivt. Per Ge Yimiao, inspektör för informationscentret för China Securities Regulatory Commission, säger att både SSE och BFBM försöker tillhandahålla vårdtjänster.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Yimiao konstanterade vidare:

”Vi förväntar oss att få trovärdighet, minska kostnaderna för informationsasymmetri, standardisera företagens kapitalförvaltning och bättre utnyttja funktionen för marknadsfinansiering för att lägga en ordentlig grund för icke-noterade företags aktietransaktioner. Vi förväntar oss också att genomföra aktiefinansiering och i framtiden kunna erbjuda högre kapitalmarknader. ”

Ökand fokus på blockchain-backad handel

Innan Shenzhen-börsen avslöjade att man försöker starta blockkedjedrivna affärer meddelade Shanghai-börsen att man avser att testa en blockkedjedriven handelsplattform. En rapport avslöjade denna nyhet den 30 september och noterade att Shanghai-börsen planerar att genomföra denna pilot i samarbete med China Securities Regulatory Commission. Per publikationen valde börsen att driva Wutong Chain, en blockchain-plattform utvecklad av Tongji Blockchain Research Institute.

Chef för Shanghai Blockchain Technology Research Center och dekan för Tongji Blockchain Research Institute, Ma Xiaofeng förklarar att Wutong Chain är det bästa alternativet eftersom att det är säkert, autonomt och kontrollerbart. Dessutom har Wutong Chain en rik industriell ekonomisk ekologi som inkluderar spelare från olika sektorer, inklusive finans, industri, rättsväsende och regering.

Enligt Shanghai börsen kan utnyttjing av blockchain-teknik hjälpa till att ta itu med flera problem i handeln. Dessa inkluderar höga driftskostnader, långa affärsprocesser, multipel tillsyn, inkonsekventa standarder och centralisering bland andra.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust