Brave nu den högst rankade webbläsaren i Google Play Store

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on okt 10, 2020
  • Brave nådde förstaplatsen efter att ha fått 4,8 av 5 i genomsnittligt betyg.
  • Chrome, Braves största konkurrent har för närvarande 4,1 betyg.
  • Braves sekretessfunktioner och belöningssystem är två förklaringar till webbläsarens snabba tillväxt.

Brave, en integritetsfokuserad och kryptovänlig webbläsare, är nu den högst rankade webbläsaren i Google Play Store. Des Martin, Braves marknadschef, avslöjade den här nyheten den 8 oktober och noterade att webbläsaren hade gjort betydande framsteg för att nå toppositionen. Webbläsaren har ett 4,8 betyg med recensioner från fler än 238 000 användare. Tack vare det har Brave passerat populära webbläsare som Microsofts Edge och Googles Chrome, som tidigare hade toppositionen.

Martins tweet konstaterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Brave på Android är nu den högst rankade webbläsaren i Play Store. Framför Chrome (4.1) Edge (4.5) DDG (4.7), Firefox (3.9) och andra. Dags att byta!”

Martin försökte förklara anledningen till webbläsarens framgångar och delade en skärmdump av Braves recensioner. Enligt en av dem erbjuder Brave en utmärkt användarupplevelse. Användaren fortsatte med att beskriva Braves snabba och användarvänliga gränssnitt och noterade att det stöder tillägg av extensions och inte har några större kompatibilitetsproblem.

Lockar användare med belöningar och sekretessfunktioner

Brave är en ganska ny aktör i webbläsarbranschen, men den har flera funktioner som lett till snabb framgång. Det inkluderar t.ex. deras privacy-by-design-annonser, som har lockat stora märken som Amazon, Lenovo, CBS och Logitech med flera. Det beror dels på att annonserna stöds i fler än 183 länder världen över. Dels har de också en extremt hög klickfrekvens (CTR) på 9%, vilket kan jämföras med den nuvarande industristandarden på 2%.

Därtill har webbläsarens integritetsfokuserade design lockat många användare. I juni meddelade Brave att man hade passerat 15 miljoner månatliga användare och 5 miljoner dagliga användare. Webbläsarens belöningssystem, som låter användare belöna sina favoritskapare av innehåll, har också lockat fler än 700 000 skapare på bland annat YouTube, Vimeo och Twitter.

Braves hastighet har också bidragit till dess ökade antagande. Brave konstaterar att:

”Brave ger betydande förbättringar i hastighet, sekretess, säkerhet, prestanda och batteritid – typiska sidladdningar är 3x till 6x snabbare i Brave. Brave åstadkommer detta genom att blockera datainsamlingsspårare och påträngande annonser.”

Brave skyddar användarnas data

Förra veckan introducerade Brave en ny funktion som hjälper till att öka användarnas integritet. Företaget la till en funktion för privata fönster via Tor, som hjälper till att skydda användarnas data från internetleverantörerna (ISPS). Genom tillägget låter webbläsaren nu sina användare komma åt webbplatser säkert, vilket går hand i hand med företagets uppdrag att blockera spårare och skydda användardata.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust