BNY Mellons resultat per aktie minskade med 8,41% under tredje kvartalet

Av:
Oct 16, 2020
Listen
  • BNY Mellons resultat per aktie minskade med 8,41% under det tredje kvartalet.
  • Investeringsbanken såg samtidigt en nedgång på 0,36% i intäkterna.
  • Det amerikanska multinationella företagets CET1-förhållande steg till 13,0% under tredje kvartalet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Bank of New York Mellon (NYSE: BK) publicerade sin resultatrapport för tredje kvartalet idag och såväl resultat som intäkter var starkare än vad analytiker hade förväntat sig. Deras rapport kom dagen efter att konkurrenten Morgan Stanley meddelat att nettoresultatet steg till 2,11 miljarder pund under tredje kvartalet.

BNY Mellon sjönk med 1,1% under förhandeln idag. På årsbasis har aktierna i företaget nu sjunkit med nästan 25%. Ifjol hade BNY Mellon en årlig tillväxt på 8% på aktiemarknaden. Här är allt du behöver veta om hur du kan börja investera på aktiemarknaden.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

BNY Mellons resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Copy link to section

Experter hade förutspått att BNY Mellon skulle rapportera 2,97 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie var låg på 73 pence per aktie. I sin rapport på fredagen överträffade investeringsbanken båda uppskattningarna med en högre intäkt på 2,98 miljarder pund och 76 pence vinst per aktie.

På årsbasis noterade BNY Mellon en nedgång på 0,36% i intäkterna under tredje kvartalet och en minskning på 8,41% i resultatet per aktie. Det amerikanska multinationella företaget avstod från att ge en framtidsprognos på fredag.

Andra framstående siffror i BNY Mellons finansiella resultat inkluderar en årlig minskning av avgiftsintäkterna på 1% och en större minskning med 4% av räntenettot. 2,09 miljarder pund i total räntekostnad var en ökning med 4% jämfört med förra året.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Den amerikanska investeringsbanken rapporterade en minskning i omsättningen från investeringstjänster med 4% jämfört med ifjol, vilket delvis vägdes upp av en tillväxt på 3% i investerings- och kapitalförvaltningssegmentet under tredje kvartalet.

BNY Mellons CET1-förhållande hoppar till 13,0% under tredje kvartalet

Copy link to section

BNY Mellon värderade sina avsättningar för att täcka dåliga lån till 6,98 miljoner pund. Dess kärnprimärkapitalrelkvot (CET1) steg med 40 baspunkter under tredje kvartalet till 13,0%. VD Todd Gibbons kommenterade den ekonomiska uppdateringen idag och sa:

”Våra resultat för tredje kvartalet återspeglar motståndskraften i vår affärsmodell trots den betydande effekten av lägre räntor… Vår rörelsemarginal var 30% då vi kontrollerade kostnaderna och vår avkastning på det materiella kärnkapitalet var solid på 17%.”

BNY Mellon meddelade om 24 pence per aktie i utdelningen på fredag. I skrivande stund värderas investeringsbanken till 25,56 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 8,03.

Ad

Kopiera experthandlare enkelt med eToro. Investera i aktier som Tesla & Apple. Handla omedelbart ETF:er som FTSE 100 & S&P 500. Registrera dig på några minuter.

10/10
Skaffa ett demokonto
USA Aktier & Fonder Finans & bank Industrier Nordamerika Världen