Schweiziska regeringen inleder samråd för blockkedje-lagar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on okt 19, 2020
  • Konsultationen sträcker sig mer än tre månader innan den avslutas den 2 februari 2021.
  • Innan detta hade landets parlament enhälligt enats om att anta DLT-lagar.
  • Enligt uppgift syftar Schweiz federala råd att genomföra kryptolagar från och med den 1 augusti 2021.

Det schweiziska federala finansdepartementet har startat en konsultationsprocess för en blankettförordning för blockchain- och DLT-sektorn. Byrån avslöjade denna nyhet via ett pressmeddelande den 19 oktober och noterade att samrådet kommer att pågå i mer än tre månader innan det stoppas den 2 februari 2021. Per publicering kommer samrådet att vara bland kantoner, partier och andra intresserade grupper i blockkedje-utrymmet.

Enligt pressmeddelandet är detta den senaste utvecklingen i Schweiz fortsatta strävan efter blockedje och krypto-antagande. Innan detta enades landets parlament enhälligt om att anta Federal Act on the Adaptation of Federal Law to Developments in Distributed Ledger Technology (DLT) den 25 september. På detta sätt banade församlingen väg för ändring av tio olika finans- och företagslagar för att integrera bestämmelser för blockkedje-teknik och DLT.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt uppgift har ändring av de tio federala lagarna bidragit till att förbättra Schweiz regelverk. Som ett resultat är landet nu bättre redo att bli en ledande, innovativ och hållbar plats som stöder blockchain- och DLT-utveckling.

Schweiz inför kryptolagar bland kraftigt antagande

Enligt pressmeddelandet är blankettförordningen inställd för att hjälpa den schweiziska regeringen att införliva ändringarna i lagar på federal förordningsnivå. Det påstås att det är avsett att genomföra dessa lagar från och med den 1 augusti nästa år. Dock kommer ändringarna i lagen om finansiella tjänster och lagen om finansiella institutioner som parlamentet antog som en del av DLT-lagförslaget att träda i kraft tidigare än så.

Den här nyheten är ett resultat av Schweiz krypto- och blockkedje-vänliga attityd som fortsätter att locka många företag från hela världen. För närvarande är landet hem till mer än 900 blockkedjeföretag som har sysselsatt mer än 4700 personer.

Med sin bullish inställning till krypto började den schweiziska kantonen Zug, som också är känd som ”kryptodalen”, tillåta invånarna att betala sina skatter i krypto . Kantonen tillåter individer och företag att betala skatt i ETH och BTC för ett belopp som inte överstiger £84,579.5.

Bortsett från detta avslöjade en rapport att Basler Kantonalbank (BKB), en schweizisk regeringsägd kommersiell bank, planerade att lansera kryptotjänster. Enligt uppgift försökte BKB lansera dessa tjänster genom sitt bankdotterbolag och den nationella bankkoncernen med namnet Bank Cler. En representant förklarade att en ökad efterfrågan på krypto i Schwiez är förklaringen till varför banken planerade att lansera kryptotjänster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust