UBS nettovinst stiger med nästan 100% under tredje kvartalet

Av:
Oct 20, 2020
Uppdaterad: May 31, 2022
Listen
  • UBS nettovinst steg med nästan 100% under tredje kvartalet.
  • Ralph Hamers tillträder som VD för UBS den 1 november.
  • UBS avsätter 1,16 miljarder pund för återköp av aktier 2021.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

UBS Group AG (SWX: UBSG) meddelade idag att nettovinsten under räkenskapsårets tredje kvartal var nästan 100% högre jämfört med året innan, främst tack vare till robust handel de senaste månaderna. Det har resulterat i mer kontanta medel för återköp av aktier och utdelningsbetalningar under covid-19-krisen.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

UBS steg med cirka 2% under förhandeln idag och sedan med ytterligare 2% sedan marknaden öppnat. Aktierna i företaget har nu sjunkit med 8% hittills i år på aktiemarknaden. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

UBS värderar kreditförlusterna till 68,67 miljoner pund under tredje kvartalet

Copy link to section

UBS bokförde 1,62 miljarder pund i nettovinst under tredje kvartalet jämfört med 810 miljoner pund under motsvarande kvartal ifjol. Den schweiziska bankjätten värderade sina kreditförluster till 68,67 miljoner pund under tredje kvartalet jämfört med föregående års 206,80 miljoner pund. Under föregående kvartal (Q2) rapporterade UBS en minskning av nettovinsten med 11%.

UBS meddelade också på tisdag att man lagt undan 1,16 miljarder pund för återköp av aktier nästa år och ytterligare 770 miljoner pund i kontanter för utdelning i år. Investeringsbanken planerar att betala ut en försenad utdelning för 2019 nästa månad. I september sa statsstödda Banco do Brasil att dess joint venture med UBS var redo att inleda sin verksamhet.

Enligt UBS genererades 1,92 miljarder pund i intäkter från investeringsbanker under tredje kvartalet jämfört med lägre 1,35 miljarder pund under motsvarande kvartal förra året. Intäkterna från det globala kapitalförvaltningssegmentet landade på 3,30 miljarder pund det senaste kvartalet jämfört med 3,19 miljarder förra året.

Ralph Hamers blir ny VD för UBS den 1 november

Copy link to section

I relaterade nyheter planeras Ralph Hamers att ersätta Sergio Ermotti som VD för UBS den 1 november i år.. Hamers har tidigare haft en liknande roll hos ING Groep NV. Ermotti har varit VD för UBS i nio år.

Analytiker Kian Abouhossein från JP Morgan kommenterade UBS tredje kvartal och sa:

”Vi fortsätter att betygsätta UBS som vårt bästa globala investeringsbankval. Resultaten bekräftar vår långsiktiga preferens för tillgångssamling med fokus på Asiens förmögenhetshantering, med inriktning på de ultrarika, och begränsad kreditrisk fokuserad på rikedomar och Schweiz.”

I skrivande stund värderas UBS till 33 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 10,07.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Aktier & Fonder Europa Finans & bank Industrier Världen