American Airlines rapporterar Q3-förlust på 1,84 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 24, 2020
  • American Airlines rapporterar ytterligare en kvartalsförlust på 1,84 miljarder pund under tredje kvartalet.
  • Det amerikanska flygbolaget rapporterar en årlig nedgång för Q3-intäkterna på 73%.
  • American Airlines minskade sin dagliga kontantförbränning till 33,73 miljoner pund under kvartalet.

American Airlines (NASDAQ: AAL) meddelade på torsdag att man avslutade det tredje kvartalet med ytterligare en betydande förlust på grund av covid-19-pandemin som har fått den globala efterfrågan på flygresor att nästan helt försvinna i år. Flygbolaget lyckades däremot minimera sin kontantförbränning under det senaste kvartalet.

Aktierna i företaget avslutade den ordinarie handeln efter att ha sjunkit med cirka 3% på fredag. Aktierna handlas nu till 9,66 pund per aktie, vilket motsvarar en nedgång på cirka 55% hittills i år på aktiemarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Aktien hade sjunkit till låga 7,0 pund per aktie i mitten av maj på grund av covid-19-restriktionerna. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

American Airlines rapporterar minskade intäkter med 73% på årsbasis

American Airlines meddelade att intäkterna under de tre månaderna som avslutades den 30 september var 73% lägre, eller 2,43 miljarder pund. Det uppskattar nettoförlusten under tredje kvartalet till 1,84 miljarder pund, jämfört med 325,78 miljoner pund i vinst under motsvarande kvartal förra året. American Airlines säkrade ett statslån värt 4,32 miljarder pund i slutet av september.

Justerat för engångsposter rapporterade det amerikanska flygbolaget en förlust på 4,25 pund per aktie under tredje kvartalet. Enligt Refinitiv hade experter förutspått att American Airlines skulle göra en förlust på 4,49 pund per aktie under tredje kvartalet och rapportera 2,15 miljarder pund i intäkter.

American Airlines vill öka sin likviditet med 770 miljoner pund via aktieförsäljning. Bolaget, med huvudkontor i Fort Worth, tillkännagav en massiv nedskärning av arbetsstyrkan tidigare i oktober, som kommer att drabba cirka 19 000 arbetare. Uppsägningarna har inletts de senaste veckorna.

American Airlines minskade sin dagliga kontantförbränning till 33,73 miljoner pund under tredje kvartalet

Enligt American Airlines minskade den genomsnittliga dagliga kontantförbränningen till 33,73 miljoner pund under det senaste kvartalet, jämfört med betydligt högre 44,46 miljoner pund under andra kvartalet. Under fjärde kvartalet siktar American Airlines på en kontantförbränning i intervallet 19,16 miljoner till 23 miljoner pund.

American Airlines är ett av de ledande bolagen inom den amerikanska flygindustrin som försöker övertala Trump-administrationen att erbjuda ytterligare 19,16 miljarder pund i ekonomiskt stöd till flygbolagen. Hittills har inget beslut fattats om frågan.

American Airlines hade ett dystert år på aktiemarknaden ifjol med en årlig nedgång på nära 10%. I skrivande stund värderas flygbolaget till 4,91 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust