Skymarch Entertainment ingår strategiskt partnerskap med Enjin

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 9, 2020
  • Samarbetet involverar integrationen av Ethereum-baserade NFT i tre spel.
  • Som en del av partnerskaper kommer Skymarch Entertainment också att delta i Enjin Multiverse.
  • Enligt Jonathon McKay, VD på Skymarch, är blockchain spelindustrins framtid.

Den kanadensiska spelstudion Skymarch Entertainment har gått ihop med blockchain-ekosystemutvecklaren Enjin. Skymarch Entertainment avslöjade parternskapet via en tweet den 5 november och noterade att samarbete kommer att underlätta integrationen av Ethereum-baserade non-fungible tokens (NFT:er) i tre av projektets spel. Dessa är Zeal, Crystals of Fate, och The Galaxy of Lemuria.

Skymarch Entertainments kärnteam har över 30 års erfarenhet inom spelbranschen, efter att ha arbetat med flera ledande företag, inklusive Ubisoft, Riot Games, Disney och Electronic Arts.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Skymarch Entertainment tweetade att:

”Skymarch Entertainment är stolta över att tillkännage vårt officiella partnerskap med ENJIN som studio. Vi är glada att ta med våra spel till ENJIN-plattformen för spelare över hela världen.”

Organisationen fortsatte med att bekräfta att man i och med partnerskapet kommer att delta i Enjin Multiverse, ett spelkollektiv som har delade NFT:er. Därigenom kommer Skymarch kunna låta spelare sömlöst använda föremål mellan sina tre kommande spel.

Med mål att leverera innovativa spel

Enligt uppgift är Skymarch Entertainment tre kommande titlar nära att vara färdiga. Enligt Jonathon McKay, VD på Skymarch Entertainment, investerar företaget aktivt i spelvärldens framtid för att producera innovativa och uppslukande spelupplevelser av hög kvalitet för sina spelare. Vart och ett av spelen har unika funktioner som kommer att locka olika spelare på spelmarknaden.

Till exempel är Crystals of Fate ett collectible card game (CCG) som kommer att finnas tillgängligt på smartphones och datorer. Spelet uppges ha ett revolutionerande stridsystem i realtid, som ska förbättra spelupplevelsen. Samtidigt är Galaxy of Lemuria ett intergalaktiskt survival-MMORPG som har ett kortbaserat handelssystem och en massiv procedurskapad galax.

Zeal, å sin sida, är ett efterlängtat RPG som innehåller samma action som i World of Warcraft PvP-arenor. Titeln erbjuder också en mängd olika spellägen – från PVE och Battle Royale till 1v1, 2v2, 3v3, 5v5, upp till 10v10.

Ett blockchain-baserat spelekosystem

Enligt McKay kommer blockchain att stödja framtida utveckling och innovation inom spelvärlden. Företagets VD konstaterade detta via ett meddelande på sin webbplats den 5 november där han sa att:

”Vi ser hur blockchain-tekniken ligger i spetsen för vad som ska bli mainstream i framtiden. Enjins fokus på att skapa ett mer skalbart och användarvänligt blockchain-ekosystem förstärkte vårt företags beslut att gå samman och ge våra spelare äkta ägarskap över sina tillgångar.”

Den här nyheten kommer samtidigt som fler spelprojekt inleder samarbeten med Enjin. Enligt uppgift har fyra andra spelföretag, inklusive Axana Games och Barehand LLC, inlett partnerskap med Enjin den senaste månaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust