BTC närmar sig 12 000 pund när tjurarna behåller kontrollen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on nov 12, 2020
  • BTC har kommit 80% på vägen av sin resa upp till sin högstanivå någonsin.
  • Experter tror att att allt fler handlare kan kassera ut sina vinster och få BTC att falla.
  • Kryptoexperten Mike Novogratz råder investerare att fortsätta behålla sina BTC.

Bitcoin (BTC), den ledande kryptovalutan sett till marknadsvärde, tar steg för steg närmare 12 130 pund när tjurar fortsätter att dominera marknaden. Myntet inledde handeln på måndag till 11 730 pund innan det stängde dagen med en korrigering nedåt till 11 624 pund. På tisdag såg BTC lite rörelse och handlades till 11 594 pund. Igår registrerade myntet betydande vinster och nådde en högstanivå för dagen på 12 069 pund innan priset justerades nedåt för att stänga handeln till 11 906 pund.

I skrivande stund har BTC lyckats göra en korrigering uppåt för att nå och överträffa gårdagens högstanivå. Myntet handlas till 12 072 pund, vilket motsvarar en vinst på 3,58% det senaste dygnet. Enligt data från CoinMarketCap har myntet haft en handelsvolym på 25,3 miljarder pund under de senaste 24 timmarna och ett börsvärde på 222,9 miljarder pund.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt analytiker är BTC:s nuvarande motståndsnivå 12 100 pund. Om tjurar förblir i kontroll kan myntet sikta in sig på att möta sitt nästa motstånd vid 13 034 pund, vilket kan vara den sista motståndsnivån innan det testar sin högstanivå någonsin (ATH) vid 14 995 pund.

BTC:s pris är 80% av dess ATH

Enligt kryptoanalytikern Yassine Elmandjra har priset på BTC nästan återhämtat sig helt 692 dagar efter att myntet träffade sin ATH den 17 december 2017.

Analytikern tweetade att:

”Priset på bitcoin är nu 80% av dess ATH, det närmaste det någonsin har varit till full återhämtning. Historiskt har det tagit 12 dagar i genomsnitt att gå från 80% återhämtning till full återhämtning.”

Trots myntets momentum tror experter att handlare nu kan välja att kassera ut för att göra vinster, vilket oundvikligen kommer få myntet att sjunka igen. Men även de flesta handlare tror att det är klokt att ta ut sina pengar medan BTC:s pris är högt, rekommenderar Mike Novogratz, en känd BTC-förespråkare och tidigare hedgefondförvaltare, det rakt motsatta.

Novogratz twittrade att:

”Det svåraste att göra på en tjurmarknad är att sitta stilla. Min kompis Paul Jones kallar det för ”vinstens smärta”. Detta är en $BTC tjurmarknad. Ditt jobb är att sitta på händerna och låsa din telefon. Instinkten att ringa kassan är hög. Gör det inte. Bara HODL just nu. Gratis råd.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust