Deutsche Telekoms Q3-intäkter steg till 23,76 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 13, 2020
  • Deutsche Telekoms intäkter steg till 23,76 miljarder pund under tredje kvartalet.
  • Telekommunikationsföretaget rapporterar 735,43 miljoner pund i nettovinst under kvartalet.
  • Deutsche förutspår nu 31,51 miljarder pund i justerad EBITDA efter leasingavtal under räkenskapsåret 2020.

Deutsche Telekom AG (ETR: DTE) presenterade sin resultatrapport för tredje kvartalet på torsdag, som visade att intäkterna ökat tack vare en framgångsrik sammanslagning av T-Mobile US och Sprint Corporation. Deutsche meddelade också att tillväxten förblev robust i Europa och höjde sin prognos för helåret.

Aktierna i företaget handlades i stort sett platt på torsdag. Deutsche Telekom handlas nu till 13,54 pund per aktie, jämfört med något lägre 13,15 pund per aktie i början av året. I mars hade covid-19-restriktionerna pressat ned aktien till 9,75 pund per aktie. Lär dig mer om ekonomisk analys av företag här.

Deutsche Telekom rapporterar 735,43 miljoner pund i nettovinst

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Telekommunikationsföretaget rapporterade 23,76 miljarder pund i intäkter under tredje kvartalet. Som jämförelse var intäkterna betydligt lägre på 18,02 miljarder pund under motsvarande kvartal förra året. Företagets justerade EBITDA (resultat före räntor, skatter, avskrivningar och avskrivningar) steg till 8,72 miljarder pund under det senaste kvartalet jämfört med föregående års 5,83 miljarder pund under samma kvartal.

Nettovinsten under kvartalet uppgick till 735,43 miljoner pund. Under det jämförbara kvartalet ifjol registrerades 1,23 miljarder pund i nettovinst. Tyska E.ON meddelade tidigare i veckan att vinsten sjönk till 550,86 miljoner pund under tredje kvartalet.

För hela budgetåret 2020 förutspår Deutsche nu en justerad EBITDA på 31,51 miljarder pund efter leasing. Företagets tidigare prognos pekade på en lägre justerad EBITDA på 30,61 miljarder pund.

VD Tim Hoettges kommentarer

VD Tim Hoettges kommenterade den resultatrapporten på torsdag och sa:

”Vi höjer vår prognos tack vare starka affärer på båda sidor om Atlanten. Och vi kan göra detta trots att vi känner effekterna av pandemin i vissa områden.”

Covid-19-viruset har hittills smittat strax under 0,75 miljoner människor i Tyskland och orsakat nästan 22 tusen dödsfall. I separata nyheter från Tyskland höjde vetenskap- och teknikföretaget The Merck Group också sin helårsprognos igår tack vare stark försäljning av nya läkemedel.

Deutsche Telekoms aktiekurs såg inga nämnvärda förändringar på aktiemarknaden förra året. I skrivande stund har det tyska telekommunikationsföretaget ett marknadsvärde på 64,16 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 19,32.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust