Litecoin (LTC) passerar BCH efter ny 9-månaderstopp

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 18, 2020
  • Priset på Litecoin (LTC) har stigit markant sista tiden och myntet ligger just nu på en 9-månaderstopp.
  • I det kryptorally som leds av Bitcoin lyckades LTC passera Bitcoin Cash sett till marknadsvärde.
  • Den nyblivna sjätte största kryptovalutan LTC har nu ett marknadsvärde på 4,84 miljarder dollar.

Kryptoindustrin befinner sig just nu i ett kraftfullt nytt rally – ett som har fört Bitcoin upp över 18 000 dollar för första gången sedan början av 2018. Samtidigt har Litecoin (LTC) nu passerat Bitcoin Cash och blivit den sjätte största kryptovalutan sett till marknadsvärde.

Litecoin passerar Bitcoin Cash

Litecoin nådde sin nya högstanivå på 9 månader med ett pris på 75,7 dollar. Myntet närmar sig snabbt sin högsta punkt under 2020, som det nådde i mitten av februari. I skrivande stund lider LTC av en mindre korrigering fört ned myntet till 73,34 dollar. Priset är dock fortfarande 1,49% högre än för 24 timmar sedan, och myntet har stigit med 24,18% under de senaste 7 dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För närvarande ligger LTC:s börsvärde på 4,84 miljarder dollar, medan Bitcoin Cash (BCH) ligger på sjunde plats med ett marknadsvärde på 4,59 miljarder dollar.

Även om LTC.s prestationen varit ganska imponerande, är det ändå vart att nämna att BCH nyligen gick igenom en hård gaffel. Gaffeln resulterade i att Bitcoin Cash Node (BCHN) och Bitcoin Cash ABC (BCH ABC) skapades. Roger Ver kommenterade att en gaffel som denna kan ha hindrat PayPal från att lägga till BCH-stöd.

Litecoin ökar takten och återhämtar sig från septembernivåerna

Många i kryptoindustrin är glada att Litecoin presterar bättre än BCH, särskilt eftersom myntet börjat hamna på efterkälken bakom de ledande kryptorna de senaste åren. En gång kallat ”silvret till Bitcoins guld” är myntets börsvärdet för tillfället över 60 gånger mindre än BTC:s.

I september sjönk myntets pris ned till nästan 40 dollar, även om det började återhämta sig från nyheten den 21 oktober att LTC blir ett av få mynt som betalningsjätten PayPal kommer att lista på sin plattform.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust