CipherTrace lägger fram två Monero (XMR) patentansökningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on nov 23, 2020
  • Enligt uppgift försöker dessa patentansökningar hjälpa till med att upptäcka brottslig verksamhet.
  • CipherTrace hävdar att det startade utvecklingen av XMR-spårningsverktyg tidigt förra året.
  • Sekretessmynt står ständigt inför avnotering eftersom organisationer strävar efter att vara förenliga.

CipherTrace, ett blockkedje- analysföretag, har lämnat in två patentansökningar för att spåra den integritetscentrerade kryptovalutan Monero (XMR). Företaget presenterade den här nyheten den 20 november och noterade att patentansökningarna kallas Techniques and Probabilistic Methods for Tracing Monero and Systems and Methods for Investigating Monero.

Enligt CipherTrace täcker dessa patenter olika aspekter av XMR:s transaktioner. Dessa inkluderar kriminaltekniska verktyg för att utforska XMR-transaktioner, användning av Bayesian-metoder och simuleringstekniker för att skapa ursprungliga spårningsmetoder, Monero decoy-reduktion och användning av probabilistiska medel för att hantera riskbaserade XMR-penningtvättkontroller. Dessutom täcker patenten statistiska och probabilistiska metoder för att göra transaktioner och samla ihop troliga ägare och använda transaktionsvisualiseringsverktyg för att spåra stulna XMR eller olagliga XMR. Bortsett från detta täcker patentansökningarna de metoder som CipherTrace kommer att använda för att få information om transaktioner som är beroende av en tredje part och företagets aktiva deltagande i Monero-nätverket för att utöka intelligens.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

CipherTrace meddelade vidare att de har arbetat med att utveckla ovanstående verktyg sedan början av 2019 inom ramen för ett Department of Homeland Security-projekt. Enligt analysföretaget har detta projekt byggt grunden för det framtida genomförandet av samlingar av enhetstransaktioner, identifiering av plånböcker, tilldelning av börser och andra funktioner som hjälper brottsbekämpande myndigheter att undersöka XMR-relaterade transaktioner och adresser som är involverade i kriminell verksamhet.

Brottsbekämpande myndigheter blir alltmer intresserade av att spåra XRM

Enligt CipherTrace stöder nu 45% av darknet-marknaderna XMR. Som ett resultat blir brottsbekämpande myndigheter alltmer intresserade av att spåra sekretessmyntets transaktioner för att begränsa brottslig verksamhet. Till skillnad från andra sekretesscentrerade mynt använder XMR sekretess-som-standard för transaktioner för att säkerställa att dess användare inte spåras av misstag eller medvetet. Som sådan förblir användarna säkra eftersom lagstiftare inte kan granska deras transaktioner.

På grund av integritetsfunktionen har XRM lockat både integritetsförespråkare och brottslingar. Genom patenten söker CipherTrace att underlätta upptäckten av brottslingar och förbättra myntets säkerhet och hållbarhet i framtiden. För närvarande hämtar myntets integritetsförbättrade karaktär dess notering av Virtual Asset Service Providers (VASP), enligt CipherTrace. Företaget tror dock att dess XRM-spårningsfunktioner kommer att hjälpa VASP att identifiera ursprunget till XMR, så att de kan bedöma risken för kundtransaktioner.

Den här nyheten kommer samtidigt som sekretessmyntet fortsätter att avnoteras. Till exempel meddelade Sydkorea nyligen att man skulle förbjuda alla sekretessfokuserade mynt under det kommande året. Bortsett från detta har flera börser, inklusive OKEx, Upbit och ShapeShift avnoterat sekretessmynt för att förbli kompatibla.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust