Är Beyond Meat ett ”köp” eller ”sälj” i december?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on nov 25, 2020
  • Beyond Meat är fortfarande en riskabel investering och "risk/reward"-förhållandet är inte bra på lång sikt.
  • Aktiekursen har försvagats efter sämre resultat än väntat under tredje kvartalet
  • Om priset sjunker under 120 dollar igen skulle det vara en stark säljsignal.

Beyond Meat (NASDAQ: BYND) aktier försvagades från 175 till under 110 dollar på bara tre veckor och det aktuella priset ligger nu runt 142 dollar. Beyond Meat har funnit ett starkt stöd över 120 dollar, men aktien har sannolikt ingen större potential att skjuta i höjden enligt analytiker.

Grundläggande analys: Beyond Meats livsmedelsservice fortsätter att mattas av

Beyond Meat är en Los Angeles-baserad producent av växtbaserade köttersättningar med produkter som är utformade för att efterlikna kyckling, nötkött och fläskkorv. Beyond Meat har gjort en större satsning i Asien och företaget lanserade bl.a. växtbaserat malet fläsk i Kina.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Inledningsvis kommer produkterna att finnas tillgängliga på fem populära restauranger i Shanghai och företaget meddelade också att de kommer att lansera två nya burgare på marknaden de kommande månaderna.

Priset på aktien har försvagats efter sämre resultat än väntat under tredje kvartalet. Intäkterna ökade med 2,7% till 94,4 miljoner dollar men bruttoresultatet minskade till 28,9% jämfört med 35,6% för ett år sedan.

Beyond Meat fortsätter att se sin livsmedelsserviceverksamhet mattas av på grund av covid-19 och restriktionerna för livsmedelsservice. ”Våra finansiella resultat återspeglar ett kvartal där vi för första gången sedan pandemin började upplevde covid-19:s fulla effekt och oförutsägbarhet för våra nettoomsättningar och följaktligen för samtliga våra vinster och förluster,” säger VD Ethan Brown.

Det finns några uppenbara risker vad gäller att köpa Beyond Meat-aktier och min åsikt är att priset kan krascha. Det genomsnittliga Wall Street-prismålet för Beyond Meat ligger runt 125 dollar och med ett börsvärde på 8,8 miljarder dollar är denna aktie dyr.

Tillväxttakten har avtagit konstant de senaste kvartalen och det är också värt att nämna att konkurrensen intensifieras. Sett till de senaste kvartalsresultaten och framtida tillväxtprognoserna speglar inte aktiekursen den underliggande verksamheten.

Detta är fortfarande ett mycket riskabelt aktie och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet är inte bra för de långsiktiga investerarna. Under den kommande perioden kan vi förvänta oss att priset sjunker ytterligare.

Teknisk analys: ”Risk/reward”-förhållandet är inte bra

Beyond Meat-aktier har försvagats efter sämre resultat än väntat under tredje kvartalet.

Datakälla: tradingview.com

De viktiga stödnivåerna är 120 och 100 dollar, samtidigt som 160 och 180 dollar representerar motståndsnivåerna. ”Risk/reward”-förhållandet är för närvarande inte lovande men om priset ändå skulle stiga över 160 dollar skulle det vara en signal att köpa Beyond Meat-aktier och då ligger vägen fri upp till 180 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 120 dollar igen skulle det vara en stark säljsignal.

Sammanfattning

De totala intäkterna ökade med 2,7% jämfört med tredje kvartalet men det är ändå mindre än förväntat för ett tillväxtföretag. Beyond Meats livsmedelsservice fortsätter att gå trögt och aktien har ingen större potential att rusa i höjden enligt analytiker. Tillväxttakten har avtagit konstant de senaste kvartalen och det nuvarande ”risk/reward”-förhållandet ser inte lovande ut på lång sikt.