Därför steg Palantirs aktiekurs med 160% i november

Författad av: Michael Harris
november 25, 2020
  • Palantir har slutit avtal med Army Futures Command om att leverera sin flaggskeppsprogramvara Gotham.
  • Palantir har stigit med 40% i veckan och med 160% jämfört med börsnoteringen på 10,00 dollar.
  • Flera analytiker har nu höjt sina prismål för PLTR.

Aktierna i Palantir (NYSE: PLTR) – ett företag som fokuserar på mjukvaruutveckling inom försvarsindustrin – handlas över 160% högre i november efter en serie positiva katalysatorer.

Grundläggande analys: Palantir tecknar ett prototypavtal med Army Futures Command

De senaste goda nyheterna för aktiekursen var att Palantir har slutit ett nytt prototypavtal med Army Futures Commands nätverksmoderniseringsteam för att leverera sin flaggskeppsprogramvara för datahantering, Gotham.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Palantir meddelar att de kommer att integrera sin Gotham-app med den amerikanska arméns nya uppdragskommandoprogram Command Post Computing Environment (CPCE). Applikationen representerar ett viktigt steg i arméns nätverksmoderniserings- och redesignstrategi som kommer att slå samman ett antal av dess fältnätverk till ett. AFC och Palantir skrev under ett så kallat ”other transaktion agreement” (OTA) för prototypen.

Arméns ”Common Data Fabric”-initiativ kretsar kring att integrera nätverken såväl som den data som strömmar genom dem och att skapa denna koppling är ”bokstavligen vad Palantirs verksamhet går ut på,” säger Doug Philippone, Palantirs globala försvarsledare.

”Vi ligger ovanpå de befintliga systemen och kombinerar dem,” sa Philippone med hänvisning till arméns nätverk.

De finansiella detaljerna angående detta OTA-kontrakt avslöjades inte, men det är tydligt att armén öronmärker hundratals miljoner dollar för nätverksmodernisering varje år. Under OTA-kontraktet kommer Palantir att utveckla en prototyp för att förbättra synligheten för den data som finns på arméns nätverk, men samarbetet kan fortsätta om prototypen visar sig vara framgångsrik.

”Palantir är stolta över att erbjuda ett prototypuppdrag som gör att armén kan fatta informerade beslut om nätverksdesign genom att bedöma hur moderna data- och säkerhetslösningar kan möjliggöra förbättrad situationskännedom, förbättra kommandot och kontrollen och förbättra samarbetet med gemensamma, allierade och koalitionspartners,” sa företaget.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: En meteorisk uppgång

Palantirs aktiekurs har stigit med över 40% den här veckan för att handla över 26 dollar, vilket är över 160% högre jämfört med börsnoteringen på 10,00 dollar.

Palantir daglig graf (TradingView)

Analytiker har höjt sina kursmål för PLTR med tanke på aktiens resultat den senaste tiden. Det är svårt att se att denna trend skulle kunna vara hållbar med tanke på den meteoriska uppgången, och därför är ett fall från dessa nivåer mer troligt.

Sammanfattning

Programvaruföretaget Palantir tecknade ett nytt avtal med Army Futures Command för att utveckla en prototyp av en datahanteringsprogramvara som kan förbättra datasynligheten.