Silverpriset sjunker när investerare flyttar fokus till kryptomarknaden

november 25, 2020
  • Silverpriset sjönk med 0,57% och handlas till 23,44 dollar.
  • Silvrets roll som ett tryggt investeringsalternativ minskar när investerare flyttar till kryptomarknaden.
  • Marknaden reagerar på den avvikande trenden för tillverknings-PMI.

Silverpriset fortsatte sin nedåtgående trend och handlas nu till cirka 23,44 dollar. Siffran representerar en nedgång med 0,57%. Precis som för guldet har silvrets roll som ett tryggt investeringsalternativ minskat när investerare istället vänder sig till den stadigt stigande kryptovalutamarknaden. När det handlas mot Bitcoin har XAUBTC fortfarande en djup formsvacka på nuvarande 0,09 dollar. Silverprisets nedgång kommer en dag efter de blandade PMI-uppgifterna från Europa och USA

Silverpriset

Investerare flyttar sina resurser från ädelmetaller till kryptomarknaden

Silvrets lockelse som ett tryggt investeringsalternativ har minskat när investerare flyttar fokus till kryptovalutor. Igår steg i stort sett alla av de stora kryptovalutorna. Ethereum steg med 3,82% och handlades till 615,48 dollar. Samtidigt handlade Ripple till 0,68 dollar, vilket motsvarar en uppgång med 32,37%. Bitcoin steg också med 0,31% för att handla till 18 633,8 dollar.

Kryptomarknaden

Markit släppte blandade PMI-uppgifter för tillverkning

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det nuvarande prisfallet för silver kommer en dag efter att IHS Markit släppt ny PMI-data. Siffrorna visade på en rad olika trender. Under den aktuella månaden sjönk den franska PMI för Markit Composite från föregående 47,5 till 39,9. Siffran var lägre än förväntade 50,1.

Trots de nya lockdown-åtgärderna var en del av de publicerade uppgifterna starkare än väntat. I euroområdet var denna månads PMI för tillverkningssektorn 53,6. Siffran var lägre än förra månadens 54,8 men högre än prognosen på 53,1. Samtidigt låg den tyska tillverkningsindustrins PMI på 57,9. Siffran är högre än de förväntade 56,5 men fortfarande lägre än föregående 58,2.

PMI-siffror för blandad tillverkning rapporterades också från andra ekonomier. Till exempel var Storbritanniens PMI för tillverkning 55,2. Analytiker hade förutsagt att siffran skulle ligga kvar på tidigare 53,3. I USA steg PMI till 56,7 jämfört med förväntade 53,0.

PMI-siffrorna för tillverkningen påverkar prisutvecklingen för silvret – en aspekt som är intressant om du vill köpa ädelmetallen. Utöver att fungera som en tillflyktsort för investerare är silver en industriell metall som används i den globala tillverkningssektorn. Några av dess användningsområden inkluderar produktion av speglar och köksutrustning.

Silverpriset: Teknisk prognos

Om man ser på 6-månadersdiagrammet handlas ädelmetallen för närvarande under de 50-dagars och 100-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Utsikterna för silverprisrörelsen är dock ganska neutrala. I det här scenariot kan silverpriset gå i båda riktningarna.

Å ena sidan kommer ädelmetallen sannolikt att handlas lägre eftersom den får stöd runt 23,15 dollar. Denna prisnivå har varit den lägsta punkten i november. Om priset stiger kommer nästa motstånd sannolikt att ligga i närheten av 24,54 dollar, vilket var den högsta punkten i fredags.

Silverpriset teknisk graf

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust